Sfeerbeeld van de vorige editie van  de Haringparty in Lichtenvoorde. Foto: Organisatie Haringparty Lichtenvoorde
Sfeerbeeld van de vorige editie van de Haringparty in Lichtenvoorde. Foto: Organisatie Haringparty Lichtenvoorde

Haringhappen verbindt ondernemend Lichtenvoorde met de Bloemencorso

Economie

LICHTENVOORDE - De eerste Lichtenvoordse Haringparty in 2022 was een groot succes en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Op vrijdag 16 juni staat de tweede editie op de planning, net als vorig jaar in de tuin en het café van Tapperij van Ooijen. 

Lokaal evenement
Om het succes van vorig jaar te overtreffen, zijn er een aantal positieve wijzigingen, als: meer entertainment en een aansluitend en inclusief avondprogramma. De succesformule van kwalitatief gevulde champagne- en wijnglazen, koude flesjes bier, haring vers van het mes, een doorlopend gastronomisch programma en de heilige veiling voor het goede doel met een lokaal karakter blijft onveranderd. Kortom; een vrij-mi-bo met een roaring twenties allure en een ‘nooit meer naar huis’ karakter.

Netto-opbrengst van €17.622 euro voor het goede doel
Onder leiding van een veilingmeester werd vorig jaar 17.622 euro opgehaald, een bedrag dat rechtstreeks gedoneerd is aan de Electrocar van Antoniushove die - om op de weg te kunnen blijven - afhankelijk is van donaties. Dit met als doel: het mobiel houden van ouderen. Afgelopen november vond de uitreiking plaats, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Antoniushove.

Bloemencorso Lichtenvoorde 
De opbrengst van editie 2023 zal rechtstreeks gedoneerd worden aan de deelnemende corsowagens van de Bloemencorso Lichtenvoorde. “De Bloemencorso is een begrip dat verder reikt dan Lichtenvoorde. Het evenement heeft een verbindende factor onder de inwoners van Lichtenvoorde én het zet Lichtenvoorde tot ver buiten Nederland, cultureel op de kaart. Om de corso-cultuur te bestendigen, hopen wij de deelnemende verenigingen een mooie financiële injectie toe te kunnen dienen die zij naar eigen inzicht kunnen inzetten om de corso aantrekkelijk te houden voor jong en oud!”, zo laat de organisatie weten.

Kaartaanvraag Lichtenvoordse Haringparty 2023 
Om het karakter te kunnen waarborgen zijn er ook dit jaar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wilt u kaarten aanvragen, stuur dan een mail naar info@haringpartylichtenvoorde.nl.

Sponsoring Lichtenvoordse Haringparty 2023 
Het succes van de Haringparty valt of staat met de support van sponsoren. De sponsoren tot dusver zijn: Anfors-Imperial, Den Leeuw Koffie Groep, Joris-Jan Waalder Hypotheken & Financieel advies, Masters in Process, Tapperij van Ooijen en Buro Food. Wilt u met uw bedrijf Bloemencorso Lichtenvoorde een warm hart toedragen, dan ontvangen wij uw aanmelding graag op info@haringpartylichtenvoorde.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna