Lars ten Barge en Koen klein Avink zijn de nieuwe uitbaters van café-restaurant De Driehoek. Foto: Jorieke Philippi

Lars ten Barge en Koen klein Avink zijn de nieuwe uitbaters van café-restaurant De Driehoek. Foto: Jorieke Philippi

Driehoek heropent als dé plek voor plezier en lekker eten

Economie

LICHTENVOORDE - Het is de meeste inwoners van Lichtenvoorde niet ontgaan. Nadat café-restaurant De Driehoek eind 2022 zijn deuren sloot, is er sinds enkele maanden volop bedrijvigheid te bespeuren in en rond het karakteristieke pand aan de Lievelderweg 2 in Lichtenvoorde. Onder dezelfde naam maar met twee kersverse uitbaters zet De Driehoek zich vanaf aanstaande vrijdag weer op de horecakaart van de Keistad. In een moderner en uitgebreider jasje maar nog steeds met de historische gastvrijheid die zo eigen is aan deze plek.

Door Annekée Cuppers

Koen klein Avink heeft zijn sporen als kok al ruimschoots verdiend en greep de kans om in zijn eigen woonplaats voor zichzelf te beginnen met beide handen aan. Samen met de Groenlose Lars ten Barge (voorheen werkzaam als gastheer) die zijn interesse toonde door zijn gegevens op het spreekwoordelijke bierviltje achter te laten bij de nieuwe eigenaar, gingen zij de uitdaging aan om De Driehoek weer nieuw leven in te blazen. Nadat alle formaliteiten rond waren werd al snel gestart met een grondige verbouwing. “De keuken van De Driehoek heeft een goede reputatie, het interieur kon echter wel een update gebruiken. We hebben gekozen voor een trendy stoere look. Verschillende ontwerpers hebben plannen gemaakt voor zowel de buiten- als de binnenzijde en die plannen zijn we nu aan het uitvoeren.”

Blikvanger in het restaurantgedeelte dat straks plaats moet gaan bieden aan maximaal 75 gasten is de statementwall naast de bar. Centraal in de ruimte komen grote industriële kasten, lange banken worden afgewisseld met ronde tafels. Extra aandacht is besteed aan de toegankelijkheid met een ruime, drempelloze doorgang en een invalidentoilet. Op het menu dat iedere paar maanden wisselt, komen gerechten uit de wereldkeuken. “Zo hebben we bijvoorbeeld het 5-gangen bitesmenu”, zo vertelt Koen, “ook goed te combineren met high beer of wine-arrangement. Geniet van een in donker bier gestoofde varkenswang of neem een salade met gamba’s als lunch. Maar verwacht geen opgeklopt gedoe. Zowel fijnproevers als liefhebbers van een schnitzel komen hier aan hun trekken Uitgangspunt is gewoon een goede maaltijd met voldoende garnituur. En de biefstuk van de haas, waar De Driehoek altijd bekend om stond, ook die blijft gewoon.”

Feestjes en verenigingen
De nieuwe zaak blijft ook de thuisbasis voor lokale verenigingen, zoals de hengelsportvereniging, sjoelclub en biljartvereniging. Sterker nog, er komt zelfs nog extra biljarttafel bij. “Met een flexibele scheidingswand in het cafégedeelte oogt de ruimte knusser maar deze kan eenvoudig worden vergroot voor clubavonden en speciale gelegenheden. En op termijn is het ook mogelijk de ruimte af te huren voor feestjes tot 100 personen”, zo vertelt Lars. Hoewel hij pas 21 jaar is, waagde hij na 4 jaar werkervaring de sprong naar een eigen zaak. “Natuurlijk neem je best een financieel risico maar zo’n kans kon ik niet laten lopen. Daarbij verwachten we door mijn inbreng ook jongere doelgroepen aan te spreken.”

Met hun nieuwe zaak hopen Koen en Lars een verfrissende en gastvrije plek te creëren waar iedereen kan genieten van goed eten, gezelligheid en lokale betrokkenheid. Ze kijken ernaar uit om de inwoners van Lichtenvoorde en daarbuiten te verwelkomen.

Personeel gezocht
Inmiddels hebben zich al diverse kandidaten gemeld om straks bij De Driehoek te komen werken. Met de ruime openingstijden van het bedrijf is er nog plek voor collega’s in de keuken en de bediening. Geïnteresseerden kunnen zich voor meer informatie melden via info@driehoek.eu of bellen met 06 1549 5892.

Café-restaurant-terras De Driehoek opent vrijdag 1 september zijn deuren. Het café is dan 7 dagen per week geopend, het restaurant van woensdag tot en met zondag. Voor meer info en reserveren, kijk op de website of bel met  0544 371 408.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna