De automatiek aan de voorzijde van de voormalige VVV-winkel trekt de nodige aandacht. Foto: Annekée Cuppers

De automatiek aan de voorzijde van de voormalige VVV-winkel trekt de nodige aandacht. Foto: Annekée Cuppers

Lichtenvoorde heeft weer een automatiek op de Markt

Economie

LICHTENVOORDE - Het pand aan de Markt 11a in Lichtenvoorde heeft een andere bestemming gekregen. Alex en Sander, bekend van lunchroom Station Alexsander in Doetinchem, zijn sinds kort de nieuwe huurders en zagen een buitenkansje voor opslag van voorraad, vergaderruimte én de exploitatie van 24-uurs automatiek.

Door Annekée Cuppers

Alex van Kalken is met zijn compagnon Sander niet alleen eigenaar van de bekende broodjeszaak bij het station in Doetinchem, ook exploiteert het duo verschilende verkoopautomaten in de regio, onder andere bij het station in Winterswijk, Duiven, Lievelde en nu dus ook in Lichtenvoorde. Hij vertelt: “Sander en ik waren op zoek naar meer plekken om verkoopautomaten te installeren maar daar heb je maar 6 m2 voor nodig. Vind daar maar eens een pand voor. Al zoekende kwamen we bij dit smalle pandje uit. Aan de voorzijde kunnen we de automaten kwijt, aan de achterzijde de voorraad voor het vullen van de verschillende automaten. De 100 vierkante meter die over is, gebruiken we als een soort van broedplaats waar we ons terug kunnen trekken om ideeën te bedenken maar ook voor administratie, vergaderen of presentaties voor het personeel. Lichtenvoorde is voor ons wat dat betreft ideaal, het ligt midden in ons werkgebied en daarbij ken ik Lichtenvoorde van het stappen vroeger. Het is een gemoedelijk dorp met een laag risico op vandalisme. Ook wel prettig als je bedenkt dat je in bijvoorbeeld Amsterdam bijna wekelijks een nieuwe pinterminal moet bestellen.”

In eerste instantie richten de heren zich op de verkoop van frisdranken en snoepgoed. Later komen daar mogelijk drogisterij-artikelen als menstruatieproducten en condooms maar bijvoorbeeld ook batterijen en powerbanks bij. “Artikelen waar je na sluitingstijd van de winkels verlegen om kunt zitten. Het is even aftasten waar vraag naar is. In ieder geval geen leeftijdsgebonden producten. Maar we beginnen eerst met snoepgoed, chips en frisdrank en proberen daarmee ook concurrerend te zijn. Zo heb je al een blikje Red Bull voor 2 euro, inclusief statiegeld.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna