Vlnr: Hans van den Guchte, André Bloemberg, Miranda Sevenich, Frits van Lochem en Wouter Meijnen. Foto: PR Meekenesch

Vlnr: Hans van den Guchte, André Bloemberg, Miranda Sevenich, Frits van Lochem en Wouter Meijnen. Foto: PR Meekenesch

Meekenesch verduurzaamt met hulp van Rabobank

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Vorige week mocht het bestuur van Stichting Exploitatie Meekenesch vertegenwoordigd door Frits van Lochem, André Bloemberg en Miranda Sevenich de prijs van de Rabobankactie ‘Verduurzamen maatschappelijke gebouwen’ in ontvangst nemen. Ronnie Buil, binnen het bestuur van het Meekenesch de ‘kartrekker’ als het gaat over de renovatie, was helaas verhinderd. Bij de officiële uitreiking door Rabobank directievoorzitter Hans van den Guchte en Wouter Meijnen Financieel Adviseur werd uitgebreid gesproken over hoe deze prijs voor het Meekenesch op het juiste moment komt.

In de plannen voor de grote renovatie waarvan de voorbereidingen in een vergevorderd stadium zijn, staan ook zonnepanelen gepland. Een logische keuze, volgens het bestuur. “In deze tijd waarin energie steeds duurder wordt en verduurzaming een thema is, hebben we besloten met de noodzakelijke vernieuwing van het dak direct ook zonnepanelen te plaatsen. Een zwembad verbruikt de nodige energie. Als we naast de energie die middels de warmwaterleiding van EnergieK geleverd wordt, zelf een deel via zonnepanelen op kunnen wekken, scheelt dat behoorlijk in de kosten.”

De heren Meijnen en Van den Guchte van de Rabobank zijn blij de prijs aan het Meekenesch te kunnen overhandigen. “Dat kostenbeheersing essentieel is bij het goed kunnen runnen van een zwembad, is iets wat we bij de Rabobank goed begrijpen. De vele stemmen die door leden op dit project zijn uitgebracht, geven aan hoezeer het Meekenesch gedragen wordt en de belangrijke rol die het zwembad vervult in Lichtenvoorde. Samen met vrijwilligers al bijna tien jaar zorgen voor een bruisend en goed lopend Meekenesch is bijzonder te noemen.”

Voor de definitieve start van de renovatie is het momenteel nog wachten op een ‘go’ van toeleveranciers. Lange levertijden spelen hierin een belangrijke rol. Tijdens de renovatie van het Meekenesch zal het zwembad een aantal weken gesloten zal zijn. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant