Vlnr: Stephan Papen, Ruud Krabbenborg, Jan Aagten (bewoner), Andre Weelink, Joris Beerten, Margret Klein Holkenborg, Els Grevers, Jan Nijenhuis en Henri Waalderbos. Foto: Lidwien Reukers

Vlnr: Stephan Papen, Ruud Krabbenborg, Jan Aagten (bewoner), Andre Weelink, Joris Beerten, Margret Klein Holkenborg, Els Grevers, Jan Nijenhuis en Henri Waalderbos. Foto: Lidwien Reukers

Duurzame plaids voor Woonzorg Zieuwent

Maatschappij

ZIEUWENT - Op vrijdag 20 mei bezocht een aantal bestuursleden van Energiecoöperatie Zonnig Zieuwent de onlangs geopende locatie van Woonzorg Zieuwent. In de monumentale voormalige pastorie van de kerk was de ontvangst bijzonder hartelijk. Allereerst werden duurzame ‘plaids’ met logo van Zonnig Zieuwent aangeboden en geposeerd voor de door vrijwilliger Andre Weelink gemaakte moestuinbakken. Daarna was er koffie met cake en een rondleiding waarbij een aantal bewoners enthousiast hun woonruimte lieten zien.

Verwarming een graadje lager
Elk jaar ondersteunt de energiecoöperatie duurzame lokale initiatieven met een bijdrage uit het dorpsfonds. Tijdens de jaarvergadering in 2021 vroeg Els Grevers van Woonzorg Zieuwent daarom om een bijdrage in de kosten van warme plaids voor bewoners. ‘Daarmee kun je de verwarming een graadje lager houden’ stelde zij. Daarnaast wilde zij ook graag een droogrek zodat bewoners bij mooi weer de was buiten kunnen ophangen. En een aantal tuinbakken op hoogte zodat bewoners gemakkelijker kunnen moestuinieren. Haar initiatief werd met applaus door de leden van Zonnig Zieuwent ontvangen waarmee een budget van 1000 euro beschikbaar kwam.

Pitchen
Els is bijzonder blij met de bijdrage en met de inzet van de vrijwilligers die de bakken hebben getimmerd en activiteiten helpen mogelijk maken. ‘Er is nog wat budget over voor een abonnement op de GAON-deelauto van Zonnig Zieuwent op het kerkplein. Daarmee kunnen personeel of vrijwilligers duurzame (korte) ritten verzorgen voor bewoners’. Ze denkt er over dit jaar opnieuw te pitchen ‘want we hebben nog genoeg duurzame ideeën’.

Op maandag 27 juni is het tijdens de jaarvergadering weer mogelijk een beroep te doen op het duurzame dorpsfonds van Zonnig Zieuwent. Inmiddels zijn er alweer een aantal aanmeldingen van initiatieven, ook uit Harreveld en Mariënvelde. Heeft u een duurzaam idee? Stuur een mail naar info@zonnigzieuwent.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna