Onder grote belangstelling werd een half varken uitgebeend door een van de slagers van het bedrijf.  Foto: PR

Onder grote belangstelling werd een half varken uitgebeend door een van de slagers van het bedrijf.  Foto: PR

Zonnebloem Lichtenvoorde op bezoek bij vleesboerderij De Hoeve

Maatschappij

LICHTENVOORDE/REKKEN- Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Lichtenvoorde hebben donderdag 17 november een bezoek gebracht aan vleesboerderij De Hoeve in Rekken. In totaal waren er 55 personen die deze middag genoten hebben van een leerzame, maar vooral ‘lekkere’ middag.

Bij het adres in Rekken aangekomen werden ze verwelkomd in de stal bij de boerderij. Deze ruimte was aangekleed met diverse tafels en banken en hier was voor iedereen een lekker kopje koffie of thee met cake. Omdat het een grote groep was vond de rondleiding plaats in drie groepen. Alle ruimtes konden bezichtigd worden en er werd uitleg gegeven van wat er zo allemaal gedaan werd. Verder was er een slager aanwezig die liet zien hoe een half varken uitgebeend en verwerkt werd. In het bedrijf wordt gewerkt met duurzaam geproduceerd Achterhoeks vlees waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Dit geldt zowel voor de varkens als de koeien die zich in zeer comfortabele omstandigheden bevinden. Naast de regionale vleesproducten zoals nägelholt en balkenbrij worden er verschillende soorten worst op ambachtelijk wijze gemaakt zoals bijvoorbeeld droge metworst en rookworst, maar ook kant en klare dagmaaltijden voor de particulieren.

Die middag werd ook duidelijk dat het een ambachtelijk bedrijf is waar zeer zorgvuldig gewerkt wordt met gekwalificeerd personeel. Iedereen stond er bovendien van te kijken wat er allemaal aan producten gemaakt werd voor zowel de particulieren als de horeca.

Na de rondleiding konden de gasten nog terecht bij de marktwagen die speciaal voor hen weer gevuld was. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en de rondleiding heeft hier zeker toe bijgedragen. Daarna kwam iedereen weer in de stal waar verschillende hapjes geproefd konden worden en waar tot slot ook nog eens heerlijke boerenkool (met worst natuurlijk) geserveerd werd. Nadat iedereen weer in de bus plaatsgenomen had kon de terugreis beginnen. Het was een hele gezellige middag waar nog lang over nagepraat zal worden.

De stal was ingericht met tafels en banken en iedereen zat hier tussen de koeien die het allemaal wel goed vonden en er weinig aandacht aan schonken. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna