Bloemen voor het oudste lid: Lies Betting-Klomberg is al veertig jaar lid van de KBO Vragender.

Bloemen voor het oudste lid: Lies Betting-Klomberg is al veertig jaar lid van de KBO Vragender.

Jarige KBO Vragender beleeft drukbezochte huldiging

Maatschappij

VRAGENDER - Zo’n 100 geïnteresseerden waren aanwezig tijdens de receptie van KBO Vragender bij Overkamp om het 70-jarig bestaan van deze ‘krachtige belangenorganisatie’ te vieren. Onder de aanwezigen waren burgemeester Bronsvoort, afgevaardigden van Vragenderse verenigingen en andere KBO-afdelingen en uiteraard de eigen leden.

Voorzitter Jan Dirk Focker heette de aanwezigen als volgt welkom. “Wat fantastisch dat u er allemaal bent om ons feestje mee te vieren! De KBO-Vragender is 70 jaar jong en springlevend! We zijn ontzettend blij met onze ruim 170 leden. Daarnaast hebben we maar liefst 18 sponsors, het is geweldig dat ondernemers zich zo verbonden voelen met onze vereniging. We hebben 20 vrijwilligers die zich enorm inzetten voor onze afdeling. En tenslotte worden onze activiteiten mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente. Onze doelstelling is de belangen te behartigen van en ondersteuning te bieden aan senioren in het algemeen en die van onze leden in Vragender in het bijzonder. Dit doen we door het organiseren van veel activiteiten voor ieder wat wils. fietsen, (natuur)wandelen, muziek, museumbezoek, lezingen, kaarten, jaarvergadering, busreis, barbecue, enzovoort. En daar gaan we als het aan ons ligt nog jaren mee door!”

Vervolgens was er een boeiende presentatie door Wim Rutgers en Hans Veldkamp over KBO-Vragender vanaf 1952. Hoe het 70 jaar geleden is begonnen is niet meer precies te achterhalen. Niettemin wisten Wim en Hans een heel leuk verhaal te vertellen. Onder meer is wel bekend dat het in 1952 met de Ouderen- of Bejaardenbond in Vragender is begonnen met een jaarlijkse busreis waarvoor in het dorp geld werd opgehaald en waarbij de bejaarden met de fanfare werden opgewacht als ze van de busreis weergekeerd waren.

Na de pauze waren er bloemen voor 7 leden die 30 jaar of langer lid zijn van KBO-Vragender. Lies Betting-Klomberg spande de kroon. Zij is al meer dan 40 jaar lid! Tenslotte waren er drie sprekers die de jubilerende vereniging toespraken: burgemeester Annette Bronsvoort, Renate Gierkink van het Kermiscomité Vragender en Stien Pothof namens KBO Lichtenvoorde. Zij legden er onder andere de nadruk op dat ouderenbonden van enorm belang zijn voor senioren met name wanneer zij eenzamer in het leven komen te staan. De bijeenkomst ging nog een tijd door waarbij een ieder in geanimeerde sfeer gezellig kon bijpraten.

Burgemeester Bronsvoort spreekt de aanwezigen toe.
Vlnr: Jan Dirk Focker, Marian Klein Ikink, burgemeester Annette Bronsvoort, Wim te Molder en Marja Boterman.
Voorzitter Jan Dirk Focker tijdens de openingsspeech.
De aanwezigen luisteren naar burgemeester Bronsvoort.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant