Harmonie  Zieuwent-Mariënvelde stopt met de inzameling van oud papier en karton. Foto: Pexels van Pixabay
Harmonie Zieuwent-Mariënvelde stopt met de inzameling van oud papier en karton. Foto: Pexels van Pixabay

Harmonie Zieuwent-Mariënvelde stopt papierinzameling

Maatschappij

ZIEUWENT - Sinds 1953 zamelt de Harmonie Zieuwent-Mariënvelde met hulp van vrijwilligers en leden van het orkest het oud papier in Zieuwent en omgeving in. De opbrengst van het papier en karton was jarenlang een grote bron van inkomsten voor de muziekvereniging. Per 1 april stopt de vereniging met deze activiteit omdat de kosten de baten overstijgen.

Vanaf 2010 behoren burgers het oud papier in de blauwe container aan te bieden aan de gemeente. Voor ondernemers was er de mogelijkheid het karton/papier te blijven inleveren bij de papiercontainer van de Harmonie. Hieraan komt na 70 jaar binnenkort een einde. Sinds november 2022 is het oude papier en karton fors in waarde gedaald. Daarentegen zijn transport- en brandstofkosten gestegen, waardoor de vereniging er per saldo ‘geld bij moet doen’. 

Daarnaast is de Harmonie nog een van de weinige verenigingen waar ondernemers het papier/karton kunnen inleveren. Velen uit de gemeente Oost Gelre wisten de locatie aan de Reindersweg dan ook te vinden om er hun overtollig papier en karton naartoe te brengen. Hierdoor zijn de vrijwilligers van de Harmonie dagelijks uren bezig om het papier in de container te verwerken, werk dat veel tijd en inspanning kost maar na aftrek van de kosten niets meer oplevert. Om die reden stopt de vereniging per 1 april met de inzameling van papier. De inzameling van (oud) ijzer en metalen gaat wel gewoon door.

Langs deze weg wil Harmonie Zieuwent-Mariënvelde iedereen bedanken die de vereniging middels de papierinzameling heeft gesteund. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna