De Mattelier zal vrijdagavond 10 maart het toneel zijn van een benefietconcert.

De Mattelier zal vrijdagavond 10 maart het toneel zijn van een benefietconcert.

Foto: Kyra Broshuis

Benefietconcert voor Turkije, Syrië en Oekraïne: hulp gevraagd

Maatschappij

GROENLO - Op vrijdag 10 maart om 19.00 uur vindt er bij de Mattelier een benefietconcert plaats voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië en van de oorlog in Oekraïne. Namens de organisatie vertelt Dorien Wellink hier meer over én doet een oproep aan de lezers om mee te helpen deze avond tot een groot succes te maken. 

“We kennen allemaal de vreselijke beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië. Wanneer je dan bedenkt hoe ze daar in angst leven dan kun je niet blijven zitten en denken: het komt allemaal wel goed. Zo kwam het idee een benefietconcert op poten te gaan zetten voor de slachtoffers in Turkije, Syrië en Oekraïne.” Dorien benaderde hierover haar eigen zanggroep Colorful en zij wilden hier graag aan meewerken. Ook Tonnie Zieverink van De Mattelier wilde een bijdrage leveren en stelde de grote zaal beschikbaar. Er zijn al mooie ideeën ontstaan en verschillende medegebruikers van de Mattelier hebben hun medewerking toegezegd.

“Er kwam ook een aanmelding van drie muzikanten en een kunstenares uit Oekraïne om te mogen optreden. Zo krijgen we een avond voor drie goede doelen waarbij kleinschalig geholpen kan worden. Rond Kerst hebben we voor de Oekraïense mensen opgetreden die in de Molenberg worden opgevangen. Daar werd ons duidelijk hoe verschrikkelijk het is om je huis te moeten verlaten en helemaal opnieuw te moeten beginnen.”

Het benefietconcert wordt ook georganiseerd voor Mark. Een jongeman uit Groenlo die zijn familie nog in Turkije heeft wonen. “Marks familie is zelf ook gevlucht voor de oorlog in Syrië en vangt uit solidariteit een gezin op dat huis en haard is verloren. Ze hebben het zelf echter ook niet breed en kunnen ondersteuning goed gebruiken.”

Hulp gevraagd
De organisatie kan nog wel enkele zangtalenten, verenigingen, muzikanten of dansgroepen gebruiken die op willen treden voor dit goede doel. De optredens zullen naar gelang er deelnemers zijn ongeveer 20 tot 30 minuten duren. “Ook zijn extra handjes en goede ideeën om deze avond op poten te zetten zeer welkom. Het hele plan begint steeds meer vorm te krijgen maar de tijd dringt!”

Lezers die op welke manier dan ook bij denken te kunnen dragen aan deze avond kunnen zich melden via Info@demattelier.nl of  op telefoonnummer 06-42497744. 

Volgende week meer informatie in deze krant over dit benefietconcert op vrijdag 10 maart in de Mattelier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna