Een deel van het bestuur van Humanitas Graafschap. Foto: PR
Een deel van het bestuur van Humanitas Graafschap. Foto: PR

Humanitas fuseert in de Achterhoek

Maatschappij

ZUTPHEN - Tot dit jaar werkte de vrijwilligersorganisatie in de Achterhoek vanuit drie afdelingen: Oostelijke Achterhoek, Achterhoek West en Zutphen. Drie relatief kleine afdelingen die fuseren tot één nieuwe afdeling: Humanitas Graafschap. Hetzelfde vrijwilligerswerk en dezelfde ondersteuning, maar met meer mogelijkheden voor nieuwe projecten en activiteiten. 

Bestuurslid Frans Boerman: “Met deze samenvoeging willen wij onze activiteiten toegankelijk maken voor nog meer inwoners van de Achterhoek. Daarnaast trekken gemeenten steeds meer gezamenlijk op bij het aanbieden van ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn aan hun inwoners. Ook op die trend spelen we in met deze samenvoeging.” Humanitas Graafschap is er voor de hele regio. “Zo willen wij in de hele Achterhoek breder en slagvaardiger aanwezig zijn. En beter zijn voorbereid op de toekomst,” aldus Frans. 

Frans benadrukt dat de samenvoeging geen effect heeft op de ondersteuning die mensen nu al ontvangen. “Voor onze bestaande activiteiten en deelnemers verandert er niets. Dezelfde vrijwilligers blijven onveranderd het aanspreekpunt en het vertrouwde gezicht van Humanitas.”

Over Humanitas Graafschap
Humanitas is één van de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland met meer dan 80 afdelingen in het hele land. Humanitas zet zich in om mensen in een kwetsbare positie op weg te helpen met tijdelijke ondersteuning van getrainde vrijwilligers. Dat kan op het gebied van opvoeden, detentie, eenzaamheid, verlies, opgroeien en thuisadministratie. Humanitas Graafschap is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Meer informatie over Humanitas Graafschap is te vinden op humanitas.nl/graafschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant