Pure nostalgie maar na 64 jaar komt er een andere invulling voor speeltuin De Els in Lichtenvoorde. Foto: Kyra Broshuis

Pure nostalgie maar na 64 jaar komt er een andere invulling voor speeltuin De Els in Lichtenvoorde. Foto: Kyra Broshuis 

Speeltuin De ELS sluit na 64 jaar de poorten

Maatschappij

Locatie wordt een BOS-plek

Door Kyra Broshuis

LICHTENVOORDE - De oudste speeltuin van Lichtenvoorde, De Els aan de Dr. Schaepmanstraat 4, gaat sluiten. De speeltuin werd in 1959 opgericht maar na 64 jaar komt er een eind aan dit stukje nostalgie. 

In overleg met de gemeente Oost Gelre, buurtbewoners en uiteraard de leden van de speeltuin is besloten dat het grasveld en de speeltuin worden herontwikkeld tot een park met speelgelegenheden. Het wordt een zogenaamde BOS-plek. Dat staat voor Bewegen, Ontmoeten en Spelen en wordt een plek voor iedereen. Daarvoor wordt niet alleen het terrein van de speeltuin aangepakt maar ook het grasveld tot aan de Oude Aaltenseweg. Daar staan nu nog de gebouwen van de postduivenvereniging en de EHBO. 

Magneetplek
Tijdens de Burendag in september 2021 konden buurtbewoners meedenken over de invulling van het terrein. “Er zijn toen meer dan 60 ideeën ingeleverd”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. “Daarmee is de landschapsarchitect aan de slag gegaan. Binnenkort presenteert hij het definitieve ontwerp; een magneetplek. Een aantrekkelijke plek dus voor verschillende doelgroepen met mogelijkheden tot spelen, sporten en bewegen. Ook worden er bankjes geplaatst om rustig bij te kunnen praten of gewoon even te zitten. Er komen speeltoestellen maar ook boomstammen om in de klimmen en te klauteren.

Feestelijke opening van het laatste seizoen
Het gebouw van LichtGroen, de EHBO-vereniging, zal verdwijnen en voor het gebouw van de postduivenvereniging wordt een andere invulling gezocht. Mogelijk kunnen straks ook anderen gebruik maken van dit clubhuis. Voor het allemaal zover is, gaat de speeltuin nog 1 seizoen open. Op zondag 2 april is er een feestelijke opening waarbij alle leden en buren van De Els van harte welkom zijn. Het bestuur van de speeltuinvereniging is nog op zoek naar foto’s, verhalen, filmpjes, anekdotes en misschien nog wel materialen. Daar wordt dan iets moois van gemaakt. Heeft u nog iets? Neem dan contact op via bestuur@speeltuin-de-els.net. 

Tot de sluiting is iedereen welkom om te komen spelen, het speelseizoen is dit jaar van april t/m augustus. De openingstijden zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 14:30 tot 17:00 uur. 

Pure nostalgie maar na 64 jaar komt er een andere invulling voor speeltuin De Els in Lichtenvoorde. Foto: Kyra Broshuis

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna