Leren hoe je internetcriminelen te slim af kunt zijn tijdens de interactieve workshop bij de bieb in Groenlo. Foto: Shutterstock

Leren hoe je internetcriminelen te slim af kunt zijn tijdens de interactieve workshop bij de bieb in Groenlo. Foto: Shutterstock

Shutterstock

Gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ bij bieb Groenlo

Maatschappij

GROENLO - In samenwerking met de Regiobank Steentjes Makelaars organiseert Bibliotheek Oost-Achterhoek op dinsdagavond 18 april op de locatie Groenlo de workshop ‘Veilig online bankieren’. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren. De avond start om 19.00 uur.  

Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit
Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkom je online fraude of diefstal van je financiële gegevens? Op 18 april ben je van harte welkom in de Bibliotheek Groenlo. Hier leer je tijdens de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’, met hulp van medewerkers van RegioBank Steentjes Makelaars, hoe je internetcriminelen te slim af bent.

Workshop ‘Veilig online bankieren’ 
Het is niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Tijdens de interactieve workshop leer je hoe je internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijg je te zien hoe cybercriminelen proberen je digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen. Ook zie je hoe je ze via nep mailing of nep berichten via Whatsapp kunt herkennen.

De workshop is bestemd voor iedereen die internetcriminelen te slim af wil zijn. Je hoeft geen lid van de bieb of klant van de Regiobank te zijn. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna