Schrijfactie van Amnesty in de Bonifatiuskerk tijdens Let It Snow. Foto: Erik van de Goep

Schrijfactie van Amnesty in de Bonifatiuskerk tijdens Let It Snow. Foto: Erik van de Goep

Wereldwijde jaarlijkse Amnesty-actie Write for Rights ook in Lichtenvoorde

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Op 10 december is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op en rond die dag schrijven mensen wereldwijd miljoenen brieven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in Lichtenvoorde kunnen mensen samen brieven schrijven tijdens de Write for Rights actie van Amnesty International. Dat kan op 9 december in de Bibliotheek aan de Leest 2. De voorbeeldbrieven, het schrijfpapier en de pennen liggen hier van 10.00 uur tot 12.00 uur klaar.  Bovendien is Amnesty op zondag 10 december  te vinden in de Bonifatiuskerk van 13.00 uur tot 17.00 uur tijdens Kerstklokkenzondag. De laatste kans wordt geboden op zondag 17 december in de Johanneshof van 11.00 tot 12.15 uur.

Schrijf een brief, verander een leven
Onder het motto ‘Schrijf een brief, verander een leven’ schrijven tijdens de Write for Rights actie wereldwijd duizenden mensen brieven naar de autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de naleving van mensenrechten te verbeteren.  Dit jaar komt Amnesty International onder andere in actie voor Chaima Issa uit Tunesië, die kritiek had op de president van het land en daarvoor tientallen jaren gevangenisstraf riskeert. Ook schrijven we brieven voor Ahmed Mansoor uit de Verenigde Emiraten, een blogger en mensenrechtenactivist. Hij uitte regelmatig zijn bezorgdheid over detentie, marteling en oneerlijke processen tegen mensen die het niet eens waren met de regering. Nu is hij zelf slachtoffer en zit vast in een isoleercel .

Meer informatie
Wilt u een brief schrijven maar kunt u geen gebruik maken van één van de bovengenoemde gelegenheden, dan kunt u thuis aan de slag. Ga naar amnesty.nl/write-for-rights/cases. Met zelf geschreven brieven tonen we onze betrokkenheid bij slachtoffers van mensenrechten schendingen. De werkgroep Amnesty Aalten-Oostgelre biedt daarnaast een maandabonnement aan waar u tegen kostprijs van de benodigde postzegels gebruik van kunt maken. amnestyaaltenoostgeelre@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna