Frans en Ria Krabbenborg-Krabben met burgemeester Bronsvoort. Foto: eigen foto
Frans en Ria Krabbenborg-Krabben met burgemeester Bronsvoort. Foto: eigen foto

Frans en Ria Krabbenborg vieren diamanten huwelijk

Maatschappij

ZIEUWENT - Op zaterdag 25 november was het exact 60 jaar geleden dat Frans Krabbenborg (87) en Ria Krabbenborg-Krabben (85) elkaar het ja-woord gaven. Vorige week kwam burgemeester Annette Bronsvoort op bezoek in Zieuwent om het diamanten bruidspaar te feliciteren met dit heugelijke feit.

Frans (van Lankveld) van de Banke, zoals men hem in Zieuwent noemt, is net zoals Ria (van Tepper) geboren en getogen te Zieuwent. Beide komen ze uit een groot gezin van respectievelijk 11 en 9 broers en zussen. Beiden stelden zich gedurende lange tijd ten dienste van de (Zieuwentse) gemeenschap. Frans was jarenlang actief bij de feestcommissie en in 1958 was hij zelfs samen met zijn broer Bennie mede-oprichter van de legendarische Evening Stars. Zijn hobby’s zijn o.a. biljarten bij ’t Kevelder, zingen bij het dames- en herenkoor en tuinieren.

Ria was in het verleden oprichter het meisje gilde in Zieuwent. Twaalf jaar was ze raadslid voor het CDA in Lichtenvoorde waarvoor ze destijds een Koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. Daarnaast was ze bestuurslid van de plaatselijke tennisvereniging en tot vorig jaar was ze penningmeester en bestuurslid van de Stichting Kerkepaden in Zieuwent. Haar hobby’s zijn o.a. bridgen en lezen bij de boekenclub. Als het even kan proberen Frans en Ria bij mooi weer nog samen een stukje te fietsen, over de prachtige kerkepaden in Zieuwent en omgeving, voor de nodige beweging.

Op zaterdag 25 november werd er een bescheiden feestje gevierd met kinderen aanhang en de zeven kleinkinderen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant