De SOL Sisters verrassen het NAH Kaffee met een mooie cheque. Eigen foto
De SOL Sisters verrassen het NAH Kaffee met een mooie cheque. Eigen foto

SOL Sisters doneert deel van opbrengst aan NAH Kaffee

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Sinds 2020 ondersteunt Stichting Ontwikkelingswerk Lichtenvoorde (in de volksmond: de SOL Sisters) lokale goede doelen door elk jaar een ander initiatief een cheque te overhandigen. Dit jaar is de keuze gevallen op het NAH Kaffee Lichtenvoorde. Een initiatief dat lotgenoten met Niet-Aangeboren Hersenletsel bij elkaar brengt in een veilige, prikkelarme omgeving.

“Het ene goede doel dat het andere lokale goede doel een steuntje in de rug geeft.” Zo omschreef Jan Hulshof, een van de initiatiefnemers van NAH Kaffee Lichtenvoorde, de donatie van SOL Sisters. De cheque die hij uit handen van drie van de elf vrijwilligers van de tweedehands kledingwinkel kreeg, is een mooie opsteker voor het NAH Kaffee. Mede daardoor kan het initiatief het komende jaar bijeenkomsten voor NAH-ers blijven organiseren en er op die manier voor zorgen dat deze mensen de juiste plek in de maatschappij terugkrijgen.

Stichting Ontwikkelingswerk Lichtenvoorde (SOL) begon 30 jaar geleden als een project van een aantal dames om kleding in te zamelen voor hulp aan Polen. Dat werd binnen de kortste keren een groot succes en de toestroom van kleding werd zo groot dat de dames besloten zo nu en dan de kleding te verkopen. De opbrengst van die verkoop ging naar verschillende projecten in ontwikkelingslanden. Binnen vijftien jaar bleken de verkoopmomenten van de kleding zo succesvol dat de dames een volwaardige tweedehands kledingwinkel konden openen: SOL Sisters in Lichtenvoorde.

Inmiddels wordt de winkel gerund door vrijwilligers: elf dames die zich belangeloos en met hart en ziel inzetten voor het initiatief. De opbrengst van de winkel gaat – na aftrek van kosten – nog steeds volledig naar verschillende internationale goede doelen. Sinds 2020 is daar de steun van lokale initiatieven bijgekomen, waarbij de focus vooral ligt op projecten in het onderwijs en de gezondheidszorg in Oost Gelre. Omdat de SOL Sisters nauw contact onderhouden met de initiatieven waaraan ze doneren, is men ervan verzekerd dat het geld ook besteed wordt zoals het bedoeld is.

Onlangs werden de dames getipt over de NAH Kaffees in Lichtenvoorde en na het bijwonen van een van de bijeenkomsten was het duidelijk. Zodoende verraste een kleine delegatie van de SOL Sisters de initiatiefnemers van het NAH Kaffee. “Dit is een mooie opsteker, waar we erg blij mee zijn”, aldus Jan Hulshof. “Helemaal omdat men goede doelen bij de SOL Sisters kan aanmelden en ons initiatief dus dusdanig gewaardeerd wordt dat men daar de moeite voor genomen heeft.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant