De afsluiter van Oranjepodium 2022: New Relics.

De afsluiter van Oranjepodium 2022: New Relics.

Programmering Oranjepodium Zieuwent staat als een huis

Muziek

ZIEUWENT - Circa twee maand geleden werden de laatste coronamaatregelen afgeschaft. Ondanks dat het kort dag was, is het de organisatie van het Oranje Podium in Zieuwent gelukt om voor Koningsdag 2022 een mooi programma rond te krijgen.

Voor de laatste editie in 2019 voor corona waren er zes bands gecontracteerd en beloofde het een geweldig programma te worden. In deze korte voorbereidingsperiode is er weer contact op genomen met de meeste bands en het enthousiasme was geweldig groot, waardoor editie 2022 snel rond was. Er is een diversiteit aan muziekstijlen op Koningsdag bij Cafreek - Het Witte Paard in Zieuwent waar om 15.00 uur de aftrap van het muziekfestijn plaats vindt.

Programma

Less is More Akoestisch, met songs uit het heden en verleden in een eigen jasje gestoken.

Hierna zal Backedge Soul Train op het podium staan. Een band die soul weer nieuw leven inblaast. De bezetting is afgestemd op de traditionele soul met veel blazers, een zanger met een strot en zoetgevooisde zangeressen aangevuld met toetsen en een solide basis van bas en drum.

Eric Heutinck solo, heeft gespeeld in meerdere bezettingen waaronder duo Twee Freemde Mannen en het duo Mizstic en de band Waroww. Zijn muziek laat zich het best omschrijven als Country/Blues/Rock mix met tekst ‘ over en uit het leven gegrepen’.

The Watchtower is een nieuw coverband bestaande uit 6 jonge vrienden met een gedeelde liefde voor rockmuziek. Gewapend met keys, drums en een hoop enthousiasme speelt The Watchtower nummers van vroeger en nu van de Police tot Anouk en van Black Sabbath tot Queen.

Voor de 2e keer deze dag betreed de band Less Is More het podium met een elektrische backline en Dirk Wopereis op bas. Er zullen nummer langskomen van onder andere Jimi Hendriks, Anouk, Rag´n Bone Man en Deep Purple

AM-64-50 is een band uit Zieuwent en Mariënvelde, waarin de muzikanten al menig jaar geleden elkaar vonden en dit bevalt zo goed dat de band nog steeds een stevig fundament heeft. De muziek die ze maken varieert van de oudere stevige blues tot het modernere werk.

De afsluiter van Oranje podium 2022 is New Relics. Deze band is ouwe wijn in nieuw zakken of ‘ Back To The Classics’. Het is allemaal van toepassing op New Relics. Frontvrouw Ester zal samen met haar band een scala van nummers uit het (nabije) verleden op een geheel eigen wijze presenteren waarbij de herkenbaarheid voor het publiek voorop staat. Een waardige afsluiting van Oranje Podium 2022.


www.oranjepodium.nl

Less is more.
Eric Heutinck.
AM-64-50.
The Watchtower.
Backedge Soul Train. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant