Vlnr: Corrina Guzinki, Ellen Eilermann en Ulrike Lausberg verzorgen aanstaande zondag een concert in de Barokkerk in Zwillbrock. Foto: PR
Vlnr: Corrina Guzinki, Ellen Eilermann en Ulrike Lausberg verzorgen aanstaande zondag een concert in de Barokkerk in Zwillbrock. Foto: PR

‘Secret garden’– Muziek uit Scandinavië en Ierland

Muziek

ZWILLBROCK - Bezoekers worden meegenomen naar een ‘mysterieuze tuin’ vol muzikale poëzie op zondag 14 augustus tijdens het volgende zomerconcert in de Barokkerk Zwilbroek. Corinna Guzinki (blokfluiten), Ellen Eilermann (viool) en Ulrike Lausberg (orgel) hebben hun Scandinavisch-Ierse programma gebaseerd op vier titels van de band ‘Secret Garden’, die in 1995 het Eurovisie Songfestival voor Noorwegen won.

De Noors-Ierse groep ‘Secret garden’ is gegroepeerd rond de componist, tekstschrijver, arrangeur en pianist Rolf Løvland (1955) en creëerde iets nieuws in het Schlagerconcours: Met een kamermuziekgroep, waarin naast zang een traditionele fluit, viool en piano de hoofdrollen speelden, veroverden ze de harten van het publiek. Sindsdien volgden een groot aantal andere composities van de Noor, evenals een aantal covers van muziek die stilistisch zo kleurrijk is dat het moeilijk te classificeren is. Het combineert Keltisch-Noordse klanken met klassiek-romantische muziek en impressies van de New Age.

In de barokke kerk van Zwillbrock spelen de drie musici ook werken van Zweedse en Ierse componisten. De verscheidenheid aan soorten in de ‘mysterieuze tuin’ van de Noordse muziek varieert van de barok-hoofse triosonate tot de Lapse huwelijksdans. Arrangementen van het Paul Gerhardt-lied ‘Geh aus, mein Herz, und sucht Freud’ uit Duitsland completeren het programma, evenals arrangementen van populaire Ierse volksliederen.

Het concert begint om 16.30 uur. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de dekking van de kosten van de musici is zeer welkom.


Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna