Maurits Fondse en Britta Maria brengen een ode aan Aznavour. Foto: PR

Maurits Fondse en Britta Maria brengen een ode aan Aznavour. Foto: PR

De Staat van de Liefde eert Charles Aznavour

Muziek

BREDEVOORT - In het kader van het project ‘De staat van de liefde’ brengt zangeres Britta Maria met haar driekoppige band op zaterdag 3 september een ode aan de bekende Franse chansonnier, componist en tekstschrijver Charles Aznavour (1924-2018). In de Koppelkerk in Bredevoort klinkt dan de muziek van de man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige chansons d’amour, waarvan waarschijnlijk ‘La bohème’ en ‘She’ de bekendste zijn. 

Britta Maria (Chansons van Schoonheid en Troost) wordt bij dit theaterconcert begeleid door pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems) en Simone Sou op drums/percussie. Tussen de prachtige chansons door vertelt Britta Maria ook over zijn leven als kind van Armeense immigranten en zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. De Fransen vonden hem te klein, te lelijk en geen mooie stem hebben. Onder de hoede van Edith Piaf, met wie hij op tournee ging en bij wie hij acht jaar in huis woonde, leerde hij alle kneepjes van het vak. De avond is ook een ode aan zijn schrijftalent (hij schreef ook voor Edith Piaf), zijn volharding en zijn uiteindelijke triomf.

Liefdesliedjes
In de loop van zijn carrière heeft Aznavour 180 miljoen platen verkocht. Hij heeft opgetreden in Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld. Meer dan honderd albums bracht hij uit en hij speelde in zestig films. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven waarvoor hij veelal zelf de muziek componeerde. Bijna al zijn liederen gaan over de liefde.
Het theaterconcert begint om 20.30 uur. Tickets voor ‘Aznavour mon amour’ à 15 euro (excl. servicekosten) en de overige liefdesprogramma’s - theater, tango, workshop, expositie en lezing - zijn verkrijgbaar via de website.


www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant