Amici di Flauti. Foto: PR

Amici di Flauti. Foto: PR

Adventsconcert met het Ensemble ‘Amici di Flauti’ in Zwillbrock

Muziek

ZWILLBROCK - Op zondag 27 november geeft het blokfluit-ensemble ‘Amici di Fauti’ onder leiding van Gerti Elting in de barokkerk Zwillbrock een geestelijk concert aan het begin van de Adventstijd. Het ensemble wordt versterkt door de organist Kurt Ludwig Forg.

Het concert van Amici di Flauti is al jaren een vast programmaonderdeel bij het begin van de Adventstijd in Zwilbrock. De zachte klank van de fluiten en de adventlijke muziek van het orgel bereiden de luisteraars voor op de komende Kerstdagen. Op het programma staan werken uit de Renaissance, de barok en het heden in verschillende bezettingen, waaronder werken van William Byrd, Jacob Handl, Evaristo Felice maar ook traditionele muziek uit Noorwegen en Engeland. Op de orgel worden werken van Hugh Blair, Josef Friedrich Doppelbauer en Oscar Wermann gespeeld.

Het concert begint om 16.30 uur. De entree is zoals altijd gratis. Een vrije gift om ook in de toekomst dit soort concerten mogelijk te blijven maken, wordt zeer op prijs gesteld. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna