Vlnr: Willy Eekelder, Thea Venderbosch- Brugman en Henri Waalderbos. Foto: Luuk Kouijzer
Vlnr: Willy Eekelder, Thea Venderbosch- Brugman en Henri Waalderbos. Foto: Luuk Kouijzer

Dames- en Herenkoor Zieuwent viert St. Ceciliafeest

Muziek

ZIEUWENT - Op dinsdagavond 22 november kon het Dames- en Herenkoor van de St. Werenfriduskerk dan eindelijk weer hun Ceciliafeest vieren op de dag van de kerkmuziekpatrones St. Cecilia. Er werd begonnen met koffie en een lekker gebakje. Daarna opende de voorzitter het feest en stond stil bij het feit dat het koor nu al een poos in het Sourcy repeteert en dat dat in het begin wel wennen was. Verder merkte hij op dat we het Ceciliafeest hier voor de eerste keer vieren en hij hoopt dat dat eenieder allemaal goed bevalt. Daarna was het tijd voor de huldiging van de jubilarissen. 

Thea Venderbosch- Brugman is al 50 jaar een trouw lid en zingt bij de sopranen. Zij is vrijwel altijd aanwezig op de repetitie om zich voor te bereiden op de gezangen in de vieringen die komen. En ze is ook trouw bij de vieringen aanwezig. Zelfs tijdens de woensdagvieringen als het koor niet zingt, zingt zij mee met een klein groepje ter opluistering van de weekviering. Het koor weet wat ze aan Thea hebben, want zij steekt haar mening niet onder stoelen of banken. 

Henri Waalderbos die 40 jaar lid is van het koor. Een deel daarvan was hij bij een ander kerkkoor in de polder. Hij is een van de trouwe tenoren ook hij zingt bijna altijd mee in de vieringen en ook op woensdag tijdens de weekviering. Tevens is Henri voorzitter van de locatieraad. Zo’n kort lijntje is soms wel makkelijk als er iets te overleggen valt. Verder houdt Henry van gezelligheid. Donderdagavond bij de nazit na de repetitie, gaat hij vaak als één van de laatsten naar huis. 

Willy Eekelder is 25 jaar lid van het koor en is eveneens een trouw lid. Hij komt zo vaak mogelijk op de repetitie en in de vieringen, maar moet ook wel eens overslaan. Dit komt door zijn andere hobby, het biljarten. De jaarlijkse fietstocht zet hij samen met Bennie uit en elke keer zorgt hij ervoor dat de leden weer mooie stukjes van de Achterhoek te zien krijgen. Soms ook stukken, die de leden nog niet eerder ontdekt hadden. 

Nadat de voorzitter de jubilarissen toegesproken had, werden de versierselen opgespeld en de oorkondes en bloemen uitgereikt. Daarna namen de jubilarissen de felicitaties van iedereen in ontvangst.  De avond werd prettig voortgezet met muziek van duo Mengelmoes en een hapje en een drankje. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant