Percussie spelen kan op veel instrumenten. Foto: Geert Leemkuil
Percussie spelen kan op veel instrumenten. Foto: Geert Leemkuil

Leden gezocht voor nieuwe percussiegroep in de Swite

Muziek

LICHTENVOORDE - In de afgelopen coronajaren heeft een kaalslag plaatsgevonden binnen veel (muziek)verenigingen en met name veel kleinere slagwerkgroepen en drumbands gingen kopje onder. Ondanks deze neerwaartse spiraal moet er in de directe omgeving toch voldoende potentie zijn voor een nieuw slagwerkinitiatief waarbij de kern het spelen van percussie is in combinatie met beweging, zo denkt Jos Taken. Na het wegvallen van de slagwerkers van Concordia Kotten bij zijn malletband PerGó! is hij op zoek naar (aspirant) slagwerkers uit Lichtenvoorde en de kerkdorpen die met elkaar onder een nieuwe naam de percussiegroep vorm willen geven. 

“De bedoeling is om in nauw overleg met de leden een aansprekend repertoire op te zetten met zowel ongestemd slagwerk (alle soorten trommen, bekkens en effectinstrumenten) als gestemd slagwerk (o.a. bells, xylofoons en marimba’s). Naast zelfstandige optredens van de nieuwe percussiegroep kan ook worden samengewerkt met andere groepen en verenigingen”, zo vertelt Jos.

De optredens waarin de groep zich wil specialiseren en onderscheiden kunnen zijn: Optochten, bijvoorbeeld tijdens de kermis(sen), carnaval en braderiën; rondgangen ter opluistering, bijvoorbeeld voor een winkeliersvereniging maar ook optredens die als project worden ingestoken en op maat worden gemaakt.

De instructie en opleiding kan zowel intern als ook extern plaats vinden, afhankelijk van de voorkeur van individuele leden. “Voor mensen die in het verleden al eens slagwerk hebben gespeeld start binnenkort een opfriscurus die gratis gevolgd kan worden. Voor mensen die nieuw aan deze mooie hobby willen beginnen behoort een opleiding op maat tot de mogelijkheden. Dat geldt ook voor jeugd vanaf 8 jaar.” Instrumenten en lesmateriaal worden altijd gratis ter beschikking gesteld en de eerste drie maanden zijn gratis en vrijblijvend op proef.

Jos: “Het streven is om met iedereen zo snel mogelijk een gezellige inspirerende groep te vormen zodat er direct een verbinding ontstaat. Samen muziek maken schept een band. Met deze nieuwe groep met een nieuwe naam (deze wordt later bekend gemaakt) en een nieuwe uitstraling onder auspiciën van de muziek- en showtak van St.Switbertus in de Swite, willen we samen iets moois neerzetten, dat is ons streven!”, zo besluit Jos.

Geïnteresseerden zijn de komende dinsdagen tussen 19.00 en 20.00 uur van harte welkom in de Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde om eens kennis te komen maken en sfeer te proeven. Komt deze dag of tijd niet goed uit, dan wordt gezamenlijk uitgekeken naar een ander tijdstip. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant