Slagwerkers van St.Antonius. Foto: Marie-Louise Papen

Slagwerkers van St.Antonius. Foto: Marie-Louise Papen

Slagwerkdag Antonius groot succes

Muziek

VRAGENDER - De eerste activiteit van de jubilerende muziekvereniging Antonius uit Vragender zit erop. Een zeer geslaagde Slagwerkmiddag waaraan verschillende muziekverenigingen uit de regio deel namen.

De aftrap was voor de leerlingen van de jubilaris, onder leiding van Harm Groot Zevert gevolgd door de gehele slagwerkgroep Antonius onder leiding van Michiel Bütterhof. Daarna was prinses Beatrix uit Dinxperlo, onder leiding van Hans Elbers aan de beurt. Ook zij wisten met hun repertoire een paar mooie nummers ten gehore te brengen. Na een korte pauze waarin instrumenten en attributen werden omgewisseld was het de buurt aan buurtgemeente Zieuwent/Mariënvelde, die met de Schutterij St. Sebastiaan, onder leiding van de heer van Schie, net als de eerste twee deelnemers lieten horen dat er ook in de Achterhoek heel wat muziek zit. Daarna was de Nederlands Kampioen 2021 aan de beurt. St. Jan uit Meddo bracht eveneens een gevarieerd programma ten gehore.

Deze middag liet wel weer zien en horen hoe gevarieerd slagwerk kan zijn. Zo werd het publiek ‘omver gedrumd’ door de jongeren van Snuffle, de jeugd van de percussion-groep Shuffle uit Groenlo onder leiding van John Sonderen. Zij lieten zien dat je op een eigenzinnige, energieke wijze ook muziek kunt maken. Het onderscheid tussen slagwerk en percussie ligt erg dicht bij elkaar waarbij percussie meer slagwerk is aan de lichte kant van muziek. Ook drumband St. Radboud uit Silvolde onder leiding van Colin Jansen liet van zich horen. Een drumband, die zich onderscheid van een slagwerkgroep, doordat het gebruik van effectinstrumenten en melodisch slagwerk vaak wat minder is. De slagwerkgroep van de KWOV uit Winterswijk onder leiding van Emile Laarveld, liet horen waar bijvoorbeeld die effectinstrumenten allemaal uit kunnen bestaan.

Zo kwamen op deze middag de verschillen en overeenkomsten tussen, drummers, slagwerkers en percussionisten enigszins naar voren. Al met al een leerzame, muzikale middag die maar weer laat zien dat muziek je een goed gevoel geeft, verbindt en je positief stemt.

Het volgende evenement op de agenda van Antonius is het voorjaarsconcert op zondagmiddag 2 april.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna