MarbleTones. Foto: Paul Scholman

MarbleTones. Foto: Paul Scholman

Brouwhuys LIVE serveert fifties swingbluesband MarbleTones

Muziek

GROENLO - Eigen nummers en klassiekers uit de 50’s die naadloos op elkaar aansluiten. Swingend neergezet met daarnaast af en toe heerlijk jankende slowblues-akkoorden. Blues in zijn puurste vorm, in al zijn puurheid gespeeld, zoals het bedoeld is. Aanstaande zondag 12 maart wordt het genieten geblazen bij Brouwhuys LIVE in de Lange Gang in Groenlo met de MarbleTones, dé fifties swing bluesband die je niet alleen gezien maar ook geproefd en ondergaan moet hebben. Of zoals in de middeleeuwen werd geroepen bij rondtrekkende artiesten; ‘komt dat zien’. 

Door Henri Walterbos

Zanger-bassist Anne-Maarten van Heuvelen, mondharmonicavirtuoos Ben Bouman, Arie-Jan Folkerts subtiel op gitaar en slagwerkmonster Paolo de Stigter zetten samen een spetterende blues-show neer. De band werd opgericht in 2000. Sindsdien treedt de formatie met veel succes op in zowel binnen- als buitenland, van Finland en Engeland tot aan San Francisco. In Nederland is er geen bluespodium op te noemen waar dit fijne bluesgezelschap niet opstond. Ook bleef de MarbleTones-blues niet onopgemerkt in lijsten met nominaties voor de Dutch Blues Award. 

Het optreden begint om 16.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Vrienden van Brouwhuys LIVE hebben gratis toegang, evenals hun gasten, op vertoon van het introducé-bandje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant