Het Euregio Strijkkwartet.

Het Euregio Strijkkwartet.

‘De zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn door het Euregio Strijkkwartet in Zwillbrock

Muziek

ZWILLBROCK - Het Euregio Strijkkwartet, het beroemde kwartet van Haydn, speelt op zondag 26 maart het stuk ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’. Het concert vindt om 16.30 uur plaats in de sfeervolle Barockkirche van Zwillbrock, aan de rand van het Zwillbrocker veen.

Een instrumentale versie van het oratorium bestaat uit zeven delen met een inleiding en een aardbeving aan het slot. De compositie was niet alleen bij de tijdgenoten van Haydn zeer geliefd. Ook aan het publiek van onze tijd brengt deze muziek een imponerende verbeelding van de zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis. In de compositie worden die woorden plechtig, spannend en authentiek weergegeven.

Het Euregio Strijkkwartet bestaat uit vier musici van internationale komaf die professioneel werkzaam zijn in de Euregio: de violisten Joan Dillon en Nachiko Ueno komen uit Canada en Japan, Miriam van Dixhoorn komt uit Nederland en speelt altviool en Gesa Hangen op cello is van Duitse afkomst. De vier uitvoerders hebben allen een uitgebreide professionele ervaring in kamer- en orkestmuziek.

Het concert duurt één uur, er is geen pauze. Na afloop van het concert kunt u een vrijwillige bijdrage geven voor de onkosten van dit concert.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant