Manouche Swing treedt op tijdens het eerste boerenerfconcert van 2023. Foto: PR

Manouche Swing treedt op tijdens het eerste boerenerfconcert van 2023. Foto: PR

Boerenerfconcert trapt Moederdag af met Manouche Swing

Muziek

MARIËNVELDE - Drie keer per jaar organiseert Paaspop Klassiek in het zomerseizoen boerenerfconcerten. Prachtige muziek op bijzonder fraaie locaties. De muziek is licht van karakter en de concerten zijn zeer laagdrempelig. Of je nu vaker bent geweest of nieuwsgierig bent naar een klassiek concert in de buitenlucht. Het is altijd genieten op zondagochtend bij een boerenerfconcert.

Op zondag 14 mei het eerste concert van 2023. Paaspop Klassiek is dan te gast bij de fam. Hulshof aan de Heemselerweg 1 in Mariënvelde. Het is een voormalige boerderij. De tuin is prachtig en heeft een mooi uitzicht over de landerijen. Zoals altijd staat de koffie en thee klaar. Er zijn stoelen aanwezig, maar men kan ook een eigen fijne stoel meenemen. Aanvang van het concert is 11.00 uur. We vragen aan het eind van het concert om een vrije gift. Zonder die steun zijn de boerenerfconcerten niet mogelijk.

Manouche Swing
De basis van Manouche Swing wordt gevormd door een instrumentaal trio. Middels twee gitaren en een contrabas brengen ze de meest swingende, gezellige en romantische muziek ten gehore. Het repertoire laat zich het beste omschrijven als ‘vintage jazz’ of ‘gypsy jazz’. Hot club de France, jazz manouche of gypsy jazz zijn aanduidingen voor dezelfde muziekstijl die is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw. In deze periode werd traditionele zigeunermuziek uit Europa met Amerikaanse swing gecombineerd. Belangrijkste schepper van deze opwindende nieuwe stijl was Django Reinhardt, een Sinti-zigeuner gitarist die in 1910 in België is geboren. Samen met de Franse violist Stéphane Grappelli vormde hij in Parijs het ‘Quintette du Hot Club de France’ en beleefde daarmee grote successen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna