De mannen van PIGPOP zijn volop in voorbereiding voor het festival van aanstaand weekend. Vlnr Bart Klein Gunnewiek, Luc Nijhuis en Bart Klein Severt. Foto: PR

De mannen van PIGPOP zijn volop in voorbereiding voor het festival van aanstaand weekend. Vlnr Bart Klein Gunnewiek, Luc Nijhuis en Bart Klein Severt. Foto: PR

Komend weekend PIGPOP in Beltrum

Muziek

Festival voor jong en oud

Door Kyra Broshuis

BELTRUM - De taken zijn verdeeld en vrijdag haalt de organisatie van PIGPOP alles uit de kast om het terrein bij Halfweg om te toveren in een waar festival. PIGPOP viert haar 10-jarig bestaan en dat wordt goed gevierd. Zaterdag en zondag is er volop vertier voor jong en oud.

Luc Nijhuis, man van het eerste uur, vertelt samen met Bart Klein Gunnewiek en Bart Klein Severt over het bijzondere feest dat al 10 jaar enorm populair is. “Eigenlijk wordt dit de elfde editie maar vorig jaar hebben wat kleiner gehouden omdat we pas laat, in verband met corona, wisten of het door kon gaan. Daarom gaan we dit jaar helemaal los en vieren we ons 10-jarig jubileum.” PIGPOP is een 2-daags festival met een duidelijk verdeling. “De zaterdagavond is voor iedereen die echt van feestje houdt. We hebben een grote tent met dito podium waar alle acts optreden. In een aparte ruimte hebben we dit jaar, naar aanleiding van het enorme succes van vorig jaar, de hele avond silent disco”, vertelt Luc.

Moederdag
Zondag is dan de dag voor het hele gezin. “En dit jaar, omdat het zondag Moederdag is, hebben voor alle moeders ook nog wat extra’s geregeld; de Beltrumse fotograaf Stefan Baks is de hele dag aanwezig voor speciale moederdagfotoshoots. Zondag wordt ook de pubquiz gehouden en is er volop vertier voor kleine kinderen. Buiten is er de hele dag muziek en aan het eind van middag zijn er ook optredens op het podium in de tent. Uiteraard houden we rekening met wat minder weer; 90 procent van de activiteiten kan binnen gehouden worden”, zo legt het drietal uit. “Vaders en moeders en opa’s en oma’s kunnen rustig een biertje of een wijntje drinken, de kinderen vermaken zich wel en het terrein is ook nog eens heel overzichtelijk. Eigenlijk dé perfecte Moederdag voor iedereen”, vinden de twee Barten.

Luc is blij met de enorme groep vrijwilligers die elk jaar het festival weer tot een succes maakt. “Dat is echt wel de kracht van Beltrum, samen de schouders eronder zetten. Onze jongste vrijwilliger is Timme Wolterinck, hij is 16 jaar en echte aanwinst voor onze groep. In het weekend zelf hebben we wel 100 vrijwilligers. Het is zelfs zo dat mensen ons vragen of ze mogen komen helpen, dat zegt veel.”

De kaartverkoop online gaat goed en ook aan de kassa zelf zijn kaarten verkrijgbaar. De entree voor de zaterdag is 15 euro en op zondag is er voor iedereen gratis toegang! Ook de prijs voor een biertje valt mee, een munt kost 2,80 euro. “We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden voor iedereen. Als er geen geld bij hoeft, zijn wij al tevreden. Het is, zeker voor jongeren, allemaal al duur genoeg.”


www.pigpop.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna