STIXX is de naam van de nieuwe percussiegroep van Oost Gelre. Foto: Jos Taken

STIXX is de naam van de nieuwe percussiegroep van Oost Gelre. Foto: Jos Taken

Nieuwe percussiegroep in Oost Gelre: STIXX

Muziek

OOST GELRE - Met STIXX is Oost Gelre een enthousiaste percussiegroep rijker. Vanuit verenigingsgebouw De Swite zijn elke dinsdagavond slagwerkgeluiden hoorbaar in kleinere en grotere verbanden. De contouren worden steeds meer zichtbaar en de eerste gezamenlijke repetitie is een feit. 

Na de oproep in de Elna en op de social media eind vorig jaar om een nieuwe slagwerkinitiatief van de grond te krijgen, was de stemming voorzichtig positief. Vier maanden later zijn 13 slagwerkers en slagwerkers in spe bezig om de slagwerkbasis te leggen en de kennis op het gebied van techniek en performen uit te breiden om zo uit te groeien tot een moderne percussiegroep, die aansprekende muziek combineert met theatrale uitstraling en beweging.

STIXX werd als naam gekozen uit ruim 40 inzendingen van en door leden zelf en wordt er gewerkt aan een aansprekend logo. Het eerste optreden van STIXX laat nog even op zich laten wachten. Naast het instuderen van de muziek behoeft ook een gestroomlijnde choreografie de nodige aandacht. Naar verwachting vindt de presentatie van STIXX later dit jaar plaats zodat ook het grote publiek kennis kan maken met deze nieuwe percussieshowband.

Initiatiefnemer Jos Taken kan nog enkele (aspirant) percussionisten gebruiken: “Wij zoeken nog (aanstaande) muzikanten die bijvoorbeeld het groot slagwerk (bassdrum/bekkens/quad) willen leren bespelen en ook voor het gestemd slagwerk (bells/xylofoon/marimba) kunnen we nog mensen gebruiken. Daarbij geldt dat iedereen met inzet op z’n eigen niveau wordt opgeleid, met als doel een mooie hechte en gezellige percussiegroep te maken.”

Het repertoire van STIXX wordt ook mede bepaald door de leden en kent muziek van over de hele wereld, naast eigenzinnige bewerkingen van diverse genres popmuziek. “Publiek vermaken, waardoor je zelf groeit als mens, samen mooie belevingen maken, dat kan allemaal als je actief wordt bij STIXX!”, zo vult een enthousiaste Jos aan, “Daarom willen wij iedereen die in het verleden wel eens muziek heeft gemaakt, of die dit wel eens heeft overwogen, oproepen zich te melden zodat wij in contact kunnen komen en wellicht kunnen helpen een nieuwe verbindende muzikale hobby te starten. Want samen muziek maken inspireert!”

Belangstellenden kunnen iedere dinsdag tussen 18.30 en 21.15 uur  terecht in De Swite aan de Hendrik Leemreizestraat 2 in Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna