Marcel Broekman (Doetinchem) en Sandra Vriese (Hummelo/Varsseveld) spelen het duet De Wandeling. Foto: PR

Marcel Broekman (Doetinchem) en Sandra Vriese (Hummelo/Varsseveld) spelen het duet De Wandeling. Foto: PR 

Achterhoekers in voorrondes Regio Songfestival

Muziek

HUMMELO/ DOETINCHEM/ VARSSEVELD  – Vrijdag 1 september starten de voorrondes voor het Regio Songfestival bij Omroep Gelderland. Juryleden Emile Hartkamp en Willem te Molder hebben een selectie gemaakt van zes kandidaten die de onderlinge competitie aangaan om Gelderland te mogen vertegenwoordigen op het Regio Songfestival.

In de afgelopen maanden zijn er tientallen inzendingen binnengekomen van Gelderse muzikanten met ieder een uniek, zelfgeschreven nummer. Door de diversiteit aan inzendingen moest de jury in conclaaf. Twee Achterhoekse deelnemers, het duo Marcel Broekman uit Doetinchem en Sandra Vriese uit Hummelo/Varsseveld en Eric Heutinck uit Zieuwent, nemen het samen op tegen vier andere deelnemers uit Gelderland: RJ69 (Rob Janssen), AleXingt! (Alex van der Horst), Young Teach (Pieter Lammens) en Felien (Femke Evalien).

De selectie
De diversiteit aan inzendingen bleek een belangrijk aspect waar de juryleden ook rekening mee hebben gehouden bij het maken van de selectie. Opvallend is dat er geen regioliedjes in streektaal zijn ingezonden: “Jammer,” vindt Willem Te Molder, bassist en zanger van de Achterhoekse band Boh Foi Toch, “de inzendingen zijn allemaal Nederlandstalig, met veel verschillende muziekstijlen, dat dan weer wel”. De Arnhemse muziekproducent en componist Emile Hartkamp sluit zich daarbij aan: “Er zitten nummers tussen die mij verrasten en waarvan ik dacht, dat heb je goed gedaan! We hebben er zin in om de beste naar de finale te sturen. Wie dat wordt? Geen idee, er kan maar zo iemand voor een verrassing zorgen.”

Maak kennis met de kandidaten
De Gelderse muzikanten maken zich klaar voor de wekelijkse opnames in het actualiteitenprogramma De Week van Gelderland. Vrijdag 1 september trapt Rob Janssen de voorrondes af. De live-uitzending is iedere vrijdag vanaf 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Meer informatie over de kandidaten is te vinden op de webbsite en op vrijdag 20 oktober wordt bekendgemaakt welke artiest meegaat naar de finale om Gelderland te vertegenwoordigen op het Regio Songfestival in Utrecht. Het Regio Songfestival is een samenwerking van alle dertien regionale omroepen uit Nederland. 


gld.nl/songfestival

Eric Heutinck uit Zieuwent speelt het nummer Claudia. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna