Borculos Mannenkoor. Foto: PR

Borculos Mannenkoor. Foto: PR

Concert met het Borculo’s Mannenkoor in Zwillbrock

Muziek

ZWILLBROCK - Op zondag 11 februari verzorgt het Borculo’s Mannenkoor in de St. Franciscuskerk in Zwillbrock een geestelijk zondagmiddagconcert. In deze barokkerk komen de muzikale klanken volledig tot hun recht door de geweldige akoestiek. Dat betekent genieten voor de bezoekers, maar ook voor de zangers die daardoor extra geïnspireerd raken.

Tijdens deze uitvoering worden Byzantijns/Slavische en West-Europese geestelijke liederen ten gehore gebracht. Er zijn in het programma delen uit de Deutsche Messe van Fr. Schubert opgenomen, ook enkele liederen uit een hedendaags werk van Karl Jenkins The Armed Man en het indrukwekkend Sanctus van Ch. Gounod. Uit de byzantijnse liturgie worden liederen gezongen, zoals het Otsje Nasj (het Onze Vader), en de smeekbede Amin gospodie. In het derde blok worden enkele Engelse liederen gezongen, waaronder het bekende Hallelujah van Leonard Cohen en The Rose, zo prachtig vertolkt door B. Midler. Het concert bestaat uit drie blokken van ongeveer een kwartier elk. Tussen de blokken is er een intermezzo. 

Henk Bennink begeleidt het koor aan de piano en het geheel staat onder leiding van dirigent Christo Guenov. De aanvangstijd van dit concert in Zwillbrock is 16.30 uur. Het adres is Zwillbrock 9, Vreden. Een vrije gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna