Een repetitie van Harmonie St. Willibrord. Foto: PR

Een repetitie van Harmonie St. Willibrord. Foto: PR

Dubbel genieten: Harmonie St. Willibrord en Popkoor Friends geven concert

Muziek

LIEVELDE - Harmonie St. Willibrord uit Lievelde en Popkoor Friends uit Lichtenvoorde verleggen hun dorpsgrenzen en geven samen een concert op zaterdag 16 maart bij Erve Kots in Lievelde, aanvang 20.00 uur. Het wordt dubbel genieten van een muzikale avond vol met bekende klanken, onder het genot van een drankje. 

Harmonie St. Willibrord viert dit jaar haar 90-jarig jubileum met een aantal hoogtepunten. Het concert met Friends is daar één van. Harmonie St. Willibrord is een orkest met ongeveer vijftig leden, jong en wat ouder, dat veel plezier beleeft aan het samen muziek maken. Tijdens de repetities schallen de instrumenten, maar ook gelach. Het orkest komt uit in de eerste divisie van het KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en het repertoire is veelzijdig: wat klassiekere stukken maar zeker ook moderne popmuziek. En daarmee een perfecte muzikale partner voor popkoor Friends. 

Popkoor Friends bestaat uit ongeveer vijftig leden en zingt, de naam zegt het al, vooral popmuziek. De groep is in de afgelopen jaren gegroeid, niet alleen in ledenaantal, maar ook in muzikale veelzijdigheid. Het koor bestaat voornamelijk uit dames, maar telt inmiddels ook steeds meer mannen. En dat is best bijzonder, want veel koren hebben dat geluk niet en lijken het ook in zijn algemeen steeds moeilijker te hebben. Gelukkig is dat bij dit popkoor niet het geval. Ze blijven stabiel, zijn goed in balans, en nog belangrijker: het is een gezellige club die samen voor de muziek gaat.

Het orkest en het koor zullen enkele nummers samen ten gehore brengen, maar treden ook apart van elkaar op: dubbel genieten dus. 

Kaarten à € 5,- voor dit concert worden aan de deur verkocht. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant