Natuurlijk tuinieren zorgt voor mini-natuurgebiedjes. Foto: PR

Natuurlijk tuinieren zorgt voor mini-natuurgebiedjes. Foto: PR

Thema-avond IVN Oost-Achterhoek: Natuurlijk en Natuurrijk tuinieren

Natuur

EIBERGEN - Hans te Loo, Eltjo Rendering en Dyon Temming vertellen over het thema Natuurlijk en Natuurrijk tuinieren van de IVN Oost-Achterhoek. Dat doen zij op uitnodiging van de IVN-afdeling in samenwerking met de KNNV in de Huve in Eibergen op 9 maart van 20.00 tot 22.00 uur. De entree bedraagt voor leden van IVN of KNNV 3, euro, voor niet-leden 5 euro.  

Door samen te werken met de natuur kan zelfs het kleinste stukje tuin een mini-natuurgebiedje zijn waar planten, vogels en insecten zich thuis voelen. Ieder stukje groen kan een klein deeltje zijn van de oplossing voor de grote bedreigingen, zoals (de gevolgen van) klimaatverandering en vermindering van biodiversiteit. De eigen tuin is een paradijsje vol leven waar altijd iets te zien, te horen en te ruiken is. Waar kinderen de pracht van de natuur kunnen ontdekken. Met kleine ingrepen is er soms al een verbluffend resultaat.

Wie wil bijdragen aan meer biodiversiteit en toch opbrengst hebben van de tuin, dan is het aanleggen van een voedselbos een optie. Zelfs in een kleine tuin kan door eetbare planten en struiken bij elkaar te zetten het idee ‘voedselbos’ worden vormgegeven.
Over wat men in de praktijk kan doen (en laten!), hoe men de ideale omstandigheden voor een natuurrijke tuin kan creëren, vertellen Hans te Loo, hovenier bij ‘De Tuinen van Geerdink’, Eltjo Rendering, kweker van autochtoon plantmateriaal en Dyon Temming, eigenaar van ‘het Buitenburo’ en kenner van voedselbossen. Drie jonge professionals die hun enthousiasme voor en kennis van natuurlijk en natuurrrijk tuinieren vanavond met de belangstellenden gaan delen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant