Help mee in de natuur tijden de natuurwerkdag. Foto: PR LandschappenNL
Help mee in de natuur tijden de natuurwerkdag. Foto: PR LandschappenNL

Vrijwilligers gezocht voor de natuurwerkdag

Natuur

WINTERSWIJK - Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kan heel Nederland weer meedoen aan de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Samen iets terug doen voor de lokale natuur en biodiversiteit. Ook in de Achterhoek werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel.

Vind leuke klussen bij jou in de buurt
Op natuurgebied het Vragenderveen kunnen vrijwilligers helpen met het verwijderen van de vliegdennen en het weghalen van overtollig hout langs de paden. Op deze manier blijft het bijzondere landschap van dit gebied, en de biodiversiteit die daarbij hoort, behouden en blijft het gebied toegankelijk voor bezoekers.

Ook in Kotten kunnen belangstellenden wat terug doen voor de (Winterswijkse) natuur. Hier kan men namelijk helpen met het verwijderen van onkruid tussen jonge bomen, het opschonen van een houtwal en het wandelpad weer begaanbaar maken. Dit zijn klussen die belangrijk zijn voor de vitaliteit van de natuur. Na een ochtend hard werken worden deelnemers beloond met een lekkere lunch.

De Natuurwerkdag en de Klimaatweek
Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag met een leuke klus in de natuur. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Door klimaatverandering hebben veel soorten het extra moeilijk. Nóg een reden om de handen uit de mouwen te steken dus. Kom samen met kinderen, buren, vrienden of familie helpen en draag bij aan de eigen leefomgeving.

Kijk voor alle locaties en meer informatie op natuurwerkdag.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna