Vrijwilligers van Schoon Oost Gelre in de nieuwe shirts. Foto: Schoon Oost Gelre
Vrijwilligers van Schoon Oost Gelre in de nieuwe shirts. Foto: Schoon Oost Gelre

Schoon Oost Gelre raapt 199 zakken aan zwerfafval bijeen

Natuur

LICHTENVOORDE - Met de Kerst en de jaarwisseling in zicht wist de opruimploeg van Schoon Oost Gelre afgelopen zaterdagmiddag op de valreep nog even 4 grote blauwe zakken vol zwerfafval te ‘scoren’ in het centrum van Lichtenvoorde. Hiermee komt het totale aantal zakken zwerfvuil gerekend vanaf april op 199 zakken. Het jaar werd daarop passend afgesloten; bij Het Blok werd er van het statiegeld van alle gevonden flessen een welverdiende kop koffie én borrel ingedaan.

Het zwerfafval is afkomstig uit bermen, sloten en straten in Oost Gelre en werd door de groep van circa 24 vrijwilligers iedere twee weken gezamenlijk dan wel op individuele basis bijeen geraapt. “Dat zou toch minder moeten en kunnen!”, aldus initiatiefneemster José Klein Gunnewiek. José hoopt in het nieuwe jaar nog meer vrijwilligers voor het opruimen van afval te kunnen enthousiasmeren. “Voor een schoner milieu en zodat onze kinderen en kleinkinderen straks ook nog van de natuur kunnen genieten.”

Nieuwe shirts
Comitélid Carla deelde deze middag aan alle aanwezigen de nieuwe zomershirts uit. Deze shirts zijn geheel gesponsord door energiecoöperatie Zonnig Zieuwent en Eeftink Rensing Staalbouw B.V. uit Lichtenvoorde.

Schoon Oost Gelre wenst iedereen gezellige decemberdagen en een fijn, gezond maar bovenal schoon 2023 toe. 

Ook geïnteresseerd om op vrijwillige basis zonder verdere verplichtingen mee te helpen met zwerfafval opruimen? Mail dan naar schoonoostgelre@gmail.com..

Een gezellige afsluiting van het jaar bij Het Blok. Foto: Schoon Oost Gelre

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna