Plastic zakjes met hondenpoep vormen een gevaar voor planten en dieren. Foto: Schoon Oost Gelre

Plastic zakjes met hondenpoep vormen een gevaar voor planten en dieren. Foto: Schoon Oost Gelre

Schoon Oost Gelre ‘heeft hem hangen’

Natuur

OOST GELRE - Zie jij ze wel eens hangen? Die zakjes met hondenpoep in de struiken. Opruimploeg Schoon Oost Gelre komt ze regelmatig tegen en heeft er inmiddels schoon genoeg van. De plastic zakjes met fecaliën vormen een grote ergernis voor de vrijwilligers en, belangrijker nog, een gevaar voor plant en dier.  

“Je hebt een hond, laat hem uit en dan heb je geen zin om het zakjes met poep ergens in een prullenbak te deponeren of mee te nemen naar huis. Waarom gebruik je dan überhaupt een zakje? Neem een schepje mee of desnoods gebruik je niks maar gooi zeker géén zakje hondenpoep zomaar achteloos weg in de natuur. Dan is het middel erger dan de kwaal!”, zo laat de organisatie weten die met deze oproep hoopt hierover meer bewustzijn te kweken.

Ook hart voor een schone omgeving? Meld je aan bij Schoon Oost Gelre en ga, wanneer het jou uitkomt, eens mee met een opruimsessie bij jou in de buurt. Neem voor aanmelden en/of verdere informatie contact op met schoonoostgelre@gmail.com.. Kijk ook op de facebookpagina Schoon Oost Gelre.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna