Sfeerbeeld van de wandeltocht van afgelopen jaar. Foto: PR Boschkempers
Sfeerbeeld van de wandeltocht van afgelopen jaar. Foto: PR Boschkempers Boschkempers

Wandeltocht Corsogroep Boschkempers voor de clubkas

Natuur

LICHTENVOORDE - Afgelopen zaterdag gingen de dahliaknollen de grond in om later in het seizoen tot bloei te komen tot prachtige volgroeide dahlia’s die stralen en glimmen tijdens het Bloemencorso. En onlangs vond de plantenverkoop plaats. Kortom, het corsoseizoen is in volle gang. Al geruime tijd. Onlangs werd de maquette van het onderwerp dit jaar al gepresenteerd; ‘Fatto Con Amore’. Er wordt al hard gewerkt aan de constructie van het ontwerp. Zowel de maquette als de constructie tot dusver zijn te aanschouwen tijdens de inmiddels traditionele wandeltocht van Corsogroep Boschkempers, zondag 28 mei aanstaande. Het is dit jaar als weer de 8ste editie van de wandeltocht. 

Drie afstanden
Er kan gekozen worden uit 3 afstanden; 5, 12, of 20 kilometer. “De routes van 12 en 20 kilometer lopen richting Vragender, met de pauzeplek in Vragender zelf. Voor de 5 kilometer hebben we voor na afloop iets leuks voor de kinderen bedacht,” vertelt Bart Reukers, voorzitter van de corsogroep. “De kosten voor deelname bedragen voor deelnemers tot en met 11 jaar 3 euro, vanaf 12 jaar 6 euro. De prijs is inclusief een heerlijke kop soep na afloop. Na het wandelen kan er in de tent nog gezellig nagepraat worden onder het genot van een drankje.”

Familiekorting
“Nieuw dit jaar is de familiekorting,” laat Bart weten. “Gezinnen met twee volwassenen en twee kinderen betalen 15 euro. De wandeltocht is dus geschikt voor jong en oud. Ook honden zijn aangelijnd welkom om mee te lopen. De route van 5 kilometer is trouwens prima begaanbaar met een kinderwagen.” Bart spreekt van een fijne timing voor wat betreft de wandeltocht. “De wandeltocht is ideaal als oefening voor de Lichtenvoordse Avond4daagse, de (halve) wandelmarathon Lichtenvoorde of de Nijmeegse 4daagse te gebruiken. Vorig jaar waren er zelfs een aantal deelnemers die de route van 20 kilometer twee keer achter elkaar liepen, om toch maar aan die 40 kilometer te komen die ze in Nijmegen ook veelal alle vier de dagen lopen. Het is leuk dat de deelname ieder jaar zo’n 150 deelnemers groot is.”

De start en finish is op de eigen corsolocatie, Lievelderweg 92A in Lievelde. De starttijden zijn voor de 5 kilometer tussen 8.00 en 13.00 uur, voor de 12 en 20 kilometer 8.00 - 11.00 uur. “De routes zijn te volgen door middel van pijlaanduidingen en een routebeschrijving.” Zie ook de facebookpagina

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant