Kinderen en ouders beleven veel plezier aan de voorstelling 'Gemopper' door PEERtoftheater. Foto: De Achthoek
Kinderen en ouders beleven veel plezier aan de voorstelling 'Gemopper' door PEERtoftheater. Foto: De Achthoek

Kinderdagverblijf Stichting de Achthoek viert jubileum

Onderwijs

LICHTENVOORDE - Het kinderdagverblijf van Stichting de Achthoek vierde afgelopen week haar 12,5 jarig bestaan. Er is uitgebreid stil gestaan bij deze mijlpaal.

De stichting die van origine peuterspeelzaalwerk biedt, startte in november 2009 een kinderdagverblijf met 12 kindplaatsen in Bredeschool de Kei, waar ook CBS Talent en Villa Kakelbont waren gevestigd en met wie nauw werd samengewerkt. Later werden de kindplaatsen uitgebreid naar 27, verdeeld over 2 groepen, de Parel en de Bouwsteen. Sinds augustus is het kinderdagverblijf verhuisd naar IEKC Het Gele Park. Ook daar heeft de Achthoek twee groepen, een VVE groep voor 2-4 jarigen, met de naam Tureluur, en een verticale groep voor 0-4 jarigen, genaamd Madelief. De Achthoek biedt daar dagelijks opvang aan 32 kinderen. Naast dagopvang en peuterspeelzaalwerk biedt de Achthoek ook BSO op 4 scholen waaronder Het Gele Park.

Tijdens de feestweek werden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo was er de hele week een springkussen, kinderen konden worden geschminkt en voor ieder kind was er een cadeautje, want wie jarig is trakteert.
Op woensdagmorgen 4 mei kwam PEERtoftheater optreden in hal de Smaragd van Het Gele Park. Het theaterduo bracht op interactieve wijze de voorstelling ‘Gemopper’, gebaseerd op het bekende prentenboek Moppereend. Voor veel kinderen (en ouders) een feest van herkenning.

Stichting de Achthoek kijkt met trots terug op de afgelopen 12,5 jaar en ziet een volgend jubileum met vertrouwen tegemoet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna