Met Van kop tot kont-chefkok Nel Schellekens aan de slag in de keuken. Foto: Jozefschool Zieuwent
Met Van kop tot kont-chefkok Nel Schellekens aan de slag in de keuken. Foto: Jozefschool Zieuwent

Zieuwents schoolproject afgesloten met winnende appeltaart

Onderwijs

ZIEUWENT – Als kers op de taart viel de zelfgebakken appeltaart van Floor, Frouke, Elin, Loek en Noor afgelopen zondag tijdens de thema-dag Eetbaar Erfgoed bij het Keunenhuis in het Woold in de prijzen. Een gezellige en smakelijke afsluiting van het project ‘Appel’ waarmee de groep 7-leerlingen van Juf Irma van de Jozefschool Zieuwent afgelopen weken aan de slag gingen.

Het project omvatte meerdere lessen op diverse locaties. Zo leerden de leerlingen van alles over appels, kregen in de klas bezoek van een imker, gingen naar de Spar voor het inkopen van benodigdheden voor de appeltaart, raapten appels bij Cuppers, bereidden bij de Timp samen met chefkok Nel Schellekes de warme avondmaaltijd en gingen in groepjes thuis aan de slag om een appeltaart te bakken. Afgelopen zondag namen de leerlingen hun baksels mee naar de themadag ‘Appeltje voor de dorst’ bij het Keunenhuis waar naast het onderdeel ‘Bakkende Blagen’ verschillende initiatieven op het gebied van eetbaar erfgoed bij elkaar gebracht waren.

De leerlingen hadden flink hun best gedaan bij het appels rapen; na al het koken en bakken bleef er nog een flinke voorraad appels over. Zo’n 50 kilo ging de mobiele sappers in en 36 liter versgeperst appelsap ging, keurig verpakt in pakken, aan het aan het eind van de middag weer mee naar Zieuwent. Daar zal een deel van het appelsap worden overhandigd aan de bewoners van Woonzorg Zieuwent. Leerlingen en organisatie kunnen terugkijken op een leuk en leerzaam project.

Project ‘Appel’ is gefinancierd vanuit het Zonnig Zieuwent Dorpsfonds voor duurzame initiatieven en is mede tot stand gekomen met medewerking van de genoemde bedrijven en diverse vrijwilligers.


www.zonnigzieuwent.nl/projecten

www.keunenhuis.nl 

De overgebleven appels gaan in de mobiele sappers. Foto: Jozefschool Zieuwent
In de prijzen met je zelfgemaakte appeltaart. Foto: Jozefschool Zieuwent
Een bus met informatie over project 'Appel'. Foto: Jozefschool Zieuwent
De appelschillen die overblijven zijn weer voer voor de varkens van Stefan Papen. Foto: Jozefschool Zieuwent
Floor, Frouke, Elin, Loek en Noor vielen met hun appeltaart in de prijzen. Foto: Jozefschool Zieuwent

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna