Afbeelding

Geslaagd voor het zwemsurvivaldiploma

Onderwijs

LICHTENVOORDE – In twee momenten van afzwemmen (oktober en december) mocht Zwembad Meekenesch meer dan 100 diploma’s uitreiken, een record! En dat is natuurlijk te danken aan alle kinderen die ook afgelopen zaterdag weer ontzettend hun beste deden om aan alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes te laten zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd.

Voor elk diploma was er een eigen groepje om af te zwemmen. De kinderen die af gingen zwemmen voor diploma A waren als eerst aan de beurt, gevolgd door de kinderen van B en als laatst de kinderen voor het C-diploma. Onder leiding van de juffrouw lopen de kinderen in een polonaise, onder luid applaus van de toeschouwers, een feestelijk muziekje en met de discolampen aan, naar de startblokken. Daar waar het afzwemmen dan echt gaat beginnen. De eerste zwemslagen worden afgelegd met extra kleding aan. Van een korte broek, een T-shirt en waterschoenen voor diploma A tot een lange broek, regenjas en laarzen voor diploma C. Maar ook het duiken, watertrappen met leuke opdrachten, koprol te water gaan en het zwemmend redden komen aan bod. Alle zwemtoppers kregen het weer voor elkaar en mochten een schitterend zwemdiploma in ontvangst nemen.

Zwemdiploma A: Amy Albers, Aurora Colenbrander, Boris Boschker, Dhaley Overkamp, Dylan Schigt, Emma Rumakiek, Fem Slütter, Jukka Kornegoor, Jule Winkel, Lisette Roerdinkholder, Liz Klein Nijenhuis, Milan Bomers, Molly Rooks, Niek Harbers, Siem Hinkamp, Tijmen Klappers en Zoë Klappers.

Zwemdiploma B: Alex Wang, Anoek Ponds, Feline Simons, Jinke Oosten, Jitse Oosten, Jouke Oosten, Kai Brockötter, Liam Hagen, Lou Bijvoets, Mayla Holterman, Naomi Schepers, Rimes Shamieh, Sam Nienhuis, Sara Schotman, Sem Peters, Sill Klein Zeggelink, Sophie Haverkotte en Suus Eekelder.

Zwemdiploma C: Elise Nelissen, Jolynn Kuiper, Julian Bloemberg, Livia Spiek, Mart Bleumink, Noor Buesink, Nora Klein Gebbink, Pim Schuurman, Teun Liebrand en Yaro Grave.

Renovatie
Zoals inmiddels wel bekend zal het zwembad vanaf mei 2023 vanwege een grote renovatie ongeveer 10 weken sluiten. Jeroen Scheuter licht toe: “Eind januari ‘23 starten de laatste nieuwe zwemles groepen, er kan dan een goede basis worden gemaakt om na de renovatie de zwemlessen weer op te pakken. Je kan je blijven aanmelden voor zwemles op www.meekenesch.nl en wacht er zeker ook niet te lang mee. Na de renovatie zullen er ontzettend veel nieuwe groepen van start kunnen gaan. En het mooie is dat er tijdens de renovatie nieuwe waterattracties worden geplaatst die tijdens de zwemlessen ingezet worden zodat kinderen op een fijne en veilige manier vertrouwd raken met water!”

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant