Een speurtochtapp maken, bij BIEBlab. Foto: PR
Een speurtochtapp maken, bij BIEBlab. Foto: PR

Maak je eigen speurtochtapp in BIEBlab

Onderwijs

BERKELLAND – Op woensdag 1 (Ruurlo) en woensdag 8 februari 2023 (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van het zelf maken van een app. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. 

De bezoekers van BIEBlab, kinderen uit groep 5 tot en met 8, maken een speurtochtapp. Ze ontwikkelen een interactieve speurtocht door de bibliotheek met behulp van een app.  

Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in de bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. Bij ‘Maak je eigen speurtochtapp’ leren de deelnemers de grondbeginselen van een app bouwen en wordt ook hun creativiteit aangesproken om een leuke speurtocht te verzinnen. ‘Hoe maak je een app? En hoe maak je een speurtocht?’, zijn dus vragen die aan de orde komen. De antwoorden hierop gaan ze tijdens deze workshop combineren. Gedurende het ontwikkelingsproces gaat het om vragen als ‘Lukt het anderen om jouw speurtocht te volbrengen? Of moet je nog wat aanpassen?’ 

BIEBlab is een samenwerking van Bibliotheek Oost-Achterhoek en ‘Culturije’. Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de bibliotheekorganisatie verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant