Coen, Anke, Lobke en Jelle verzorgen gastlessen over Stichting KiKa in alle klassen van de Antoniusschool Vragender. Foto: eigen foto
Coen, Anke, Lobke en Jelle verzorgen gastlessen over Stichting KiKa in alle klassen van de Antoniusschool Vragender. Foto: eigen foto

Leerlingen Antoniusschool Vragender lopen voor KiKa

Onderwijs

VRAGENDER - Op de Antoniusschool in Vragender wordt op vrijdag 17 februari een sponsorloop georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). Het idee voor deze sponsorloop komt van Anke Paas-Spexgoor, Lobke Wessels, Coen Boschker en Jelle Spexgoor, allen oud-leerlingen van de Antoniusschool, die op zondag 23 april de marathon van Londen gaan lopen als team ‘Wieter voor Kika’.

“Om stichting Kika te steunen zamelen wij tijdens de voorbereiding op de marathon van Londen geld in. Zodoende kwamen we op het idee om samen met de Antoniusschool een sponsorloop te organiseren”, aldus Anke Paas-Spexgoor. Op maandag 6 februari zijn er door Anke, Lobke, Coen en Jelle gastlessen verzorgd in alle klassen van de Antoniusschool.

De leerlingen kregen in deze lessen uitleg over kinderkanker en het werk dat Stichting Kika verricht. Hierbij werd besproken wat kinderkanker is en ook hoe het te behandelen is. Er werd stilgestaan bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waar kinderen met kinderkanker behandeld worden. Toen de sponsorloop ter sprake kwam en de medewerking van de leerlingen gevraagd werd, werd hier erg enthousiast op gereageerd. Direct werden er plannen gesmeed om geld in te zamelen bij familie en buurt.

“Hoewel veel leerlingen een reis naar Londen ook wel zagen zitten, blijft het voorlopig bij, hopelijk, een flink aantal rondes hardlopen over het schoolplein in Vragender”, vertelt Lobke. De sponsorloop zal op vrijdag 17 februari plaatsvinden en start om 11:30u op het schoolplein van de Antoniusschool. Enthousiaste ouders en andere toeschouwers zijn van harte welkom om de lopers te ondersteunen!

Wilt u ook doneren voor stichting Kika of meer informatie ontvangen? Kijk dan op runforkikamarathon.nl/wieter.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna