Vlnr: Schooldirectrice Dicky ter Beek, Lobke Wessels, Jelle Spexgoor, Coen Boschker en Anke Paas Spexgoor onthullen de eindopbrengst van de sponsorloop.
Vlnr: Schooldirectrice Dicky ter Beek, Lobke Wessels, Jelle Spexgoor, Coen Boschker en Anke Paas Spexgoor onthullen de eindopbrengst van de sponsorloop.

Leerlingen Antoniusschool Vragender lopen gigantisch bedrag bijeen voor Kika

Onderwijs

VRAGENDER - Leerlingen van de Antoniusschool uit Vragender liepen op vrijdag 17 februari een sponsorloop om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (Kika). De sponsorloop was een initiatief van vier oud-leerlingen van de basisschool die op zondag 23 april de marathon van Londen lopen.

Enkele weken geleden verzorgden de vier oud-leerlingen Anke Paas-Spexgoor, Lobke Wessels, Coen Boschker en Jelle Spexgoor gastlessen over kinderkanker en het werk van Stichting Kika in alle klassen van de basisschool. Toen aan de leerlingen werd gevraagd of ze wilden helpen met het inzamelen van geld, werd hier direct enthousiast op gereageerd. Alle leerlingen kregen sponsorformulieren mee naar huis om hiermee ouders, buren, vrienden en familieleden te vragen om donaties voor de sponsorloop. “Bij veel leerlingen bleek alleen de voorkant van het formulier niet afdoende, dat beloofde dus veel goeds,” aldus Coen Boschker. 

Op dinsdag 7 maart was het dan eindelijk zover om met de leerlingen te delen hoeveel geld er ingezameld is tijdens de sponsorloop. In de gemeenschapsruimte van de school werd onder toeziend oog van de gehele school de cheque overhandigd aan directeur Dicky ter Beek. Op de cheque prijkte een bedrag van maar liefst € 3915,23! “Ongelooflijk wat de leerlingen gepresteerd hebben met deze actie,” vertelt Lobke Wessels. “Dit hadden we vooraf niet durven dromen. Wat zijn we trots op ‘onze’ school!”

De komende weken zullen voor de vier marathonlopers in het teken staan van trainen, iets wat met de steun van de leerlingen van de Antoniusschool zeker goed moet komen! Lezers die Team Wieter en patiëntjes en hun familie nog een steuntje in de rug willen geven, kunnen doneren via: www.runforkikamarathon.nl/wieter.

Onder toeziend oog van alle leerlingen werd het bijeengelopen bedrag onthuld.
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna