Vlnr: Sybren Roukema, Julia Jurriëns en Isa Domhof met hun medailles. Foto: PR

Vlnr: Sybren Roukema, Julia Jurriëns en Isa Domhof met hun medailles. Foto: PR

Isa Domhof behaalt gouden medaille op mbo-vakwedstrijd

Onderwijs

ZIEUWENT/GROENLO - Afgelopen week vond in de Brabanthallen Skills The Finales plaats: de finale van de vakwedstrijden van het mbo. In Den Bosch streden negen studenten van het Graafschap College mee in acht verschillende finales. Drie studenten vielen in de prijzen waaronder Isa Domhof uit Zieuwent die zelfs met een gouden medaille aan de haal ging. 

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. De wedstrijden bestaan uit drie delen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Die finale was donderdag 21 en vrijdag 22 maart in Den Bosch. Studenten van mbo’s over het hele land kunnen in tientallen wedstrijden laten zien wat ze in hun mars hebben. Zo ontwikkelen de studenten hun talenten en enthousiasmeren ze tegelijkertijd andere jongeren in hun keuze voor een opleiding in het beroepsonderwijs. 

Studenten in het zonnetje
Sybren Roukema won brons in de finale Juridisch dienstverlening, Isa Domhof won goud in de finale van Verzorgende IG, en ook Julia Jurriens sleepte goud binnen in de finale Autotechniek. Isa was verrast door haar gouden medaille: “Ik dacht: hoor ik nu mijn naam? We hadden ook een leuk clubje mensen bij elkaar, dus het waren geslaagde dagen.”  

Coördinator Kim van der Meijde was namens het Graafschap College aanwezig bij de finales. “Wat geweldig om deze toppers in actie te zien”, vertelt ze. “Ze hebben allemaal hard gestreden en het fantastisch gedaan.” Ook de volgende Graafschap College studenten wisten de landelijke finales te behalen, helaas zonder podiumplek: Mees Polman, Basten Sikking, Lianne Nieswand, Maikel Tijdink, Lieke Ratering, Tijn Schuppert, Esther Bosgoed, Amy van Brink, Kimberley Gensen, Silke Wiggers en Meike van Beers.

Groepsfoto van alle Graafschap-leerlingen die meededen aan Skills The Finals en hun begeleiders. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant