Afbeelding

2022

Opinie

2022

Een nieuw jaar, nieuwe ronden, nieuwe kansen.
Wat zou er het komende jaar allemaal gebeuren? In Oost Gelre, Patagonië en alles daartussenin.
Voorspellingen zijn zinloos, maar vragen staat vrij.

Haalt Agem, de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij, het eind van het jaar? Althans, de leveringstak die na het faillissement van energieleverancier Anode diep in de Achterhoekse shit (stront) zit. Laten we het hopen.
Natuurlijk is die leveringstak maar een van de onderdelen van de Agem, maar laten we eerlijk zijn: de enige tak die er voor de consumenten echt toe doet, op een enkele idealist na. Er sluit zich toch niemand - zeker geen particulier - aan bij een energiebedrijf vanwege de adviezen of het netwerk van kennisuitwisseling, hoe goed ook. We zijn allemaal mensen, dat betekent: stroom is stroom, en als dat duurzaam is, is dat meegenomen, maar het moet altijd geleverd worden en als het kan zo goedkoop mogelijk.
Zo zijn wij Nederlanders, en wij in de Achterhoek en zelfs in Oost Gelre zijn toch ook een soort van Nederlanders.

Over Nederlanders gesproken, in Nederland hebben we een nieuw kabinet. Binnen een jaar na de verkiezingen! Met dezelfde partijen als het kabinet dat viel en demissionair werd, onder leiding van dezelfde premier. Maar ... met nieuw elan.

Lachpauze

Of we hier in Oost Gelre ook nieuw elan nodig hebben, daar laat ik me niet over uit. Daarvoor ken ik sommige lokale machthebbers te goed en ik wil geen volgers, vrienden of connecties verliezen.
We kunnen er ons in het stemhokje over uitlaten op woensdag 16 maart aanstaande, de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunnen we onafhankelijk op de lijst van onze keuze stemmen.
Dat kon nog weleens politiek vuurwerk worden in de aanloop naar die raadsverkiezingen. Op Facebook en Twitter zag ik al verschillende vermakelijke teksten voorbij komen.
Politiek vuurwerk hoort er ook bij, maakt het levendig - wel jammer dat sommigen gauw op de persoon spelen, dat doe ik nooit, niet eens op mijn eigen persoon. En politiek vuurwerk is niet verboden, in tegenstelling tot knalvuurwerk dat wel verboden was afgelopen jaarwisseling (wat overigens ontzettend goed hielp hier, nou ja, het was in elk geval meer gespreid).

Het is afwachten wat het jaar ons brengt: de iPhone 13 is er al, Windows 11 wordt uitgerold, het wachten is nu op Covid-22 en Rutte V. Die eerste twee zijn wel leuk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna