Afbeelding

De doe-het-zelf maatschappij

Opinie

De doe-het-zelf maatschappij

De afgelopen weken had ik even geen tijd om een column te schrijven. Op advies van minister Kuipers, die van mening is dat we onze eigen coronamaatregelen maar moeten nemen, ben ik zelf begonnen met het realiseren van ic-bedden. Dat was nog een hele klus maar als de overheid het af laat weten, moeten we als rechtgeaarde Achterhoekers zelf maar ‘anpakken’. No way dat in het najaar wéér alles op slot moet. Aan mij zal het in ieder niet liggen.

We krijgen zo onderhand een soort van doe-het-zelf maatschappij. Ondanks de bakken met geld die wij Nederlanders aan de Staat afstaan (en die de Staat met gulle hand over de schutting gooit bij de EU), is het vaak een kwestie van: Als je wat wilt, zul je het zelf moeten regelen. Vooral als je niet in de tunnelvisie van de overheid wilt belanden. Koldervrije scholen waar gewoon geleerd wordt, betaalbare huurwoningen en ongecensureerde media om maar een paar zaken te noemen.

Voor lezers die bang zijn dat de familie Kiezel in een fabeltjesfuik belandt, die kan ik direct geruststellen. Wij Kiezeltjes zijn namelijk echte die hard GelreFM-luisteraars. In de auto, tijdens het afwassen, bij het klussen in de garage, ja zelfs onder de douche, geen moment van de dag gaat voorbij of GelreFM tettert door de speakers. Met twee maal per uur het laatste nieuws; op de hele uren het landelijke nieuws en op de halve het regionale nieuws waarbij er soms hele stukken uit de Elna worden voorgelezen. Inclusief de grammaticale fouten en het correspondent-eigen taalgebruik. Op censuur heb ik GelreFM dan ook nog niet kunnen betrappen.

Cancellen, daar doet GelreFM ook niet aan. Of het nu Michael Jackson is of Marco Borsato die met zijn collega-pedopresentator met het Warchild-nummer ‘Wat zou je doen’ een dikke hit scoorde, ze komen gewoon dagelijks voorbij. 

Hoewel, soms zou je willen dat er toch eens wat vaker op de delete-knop gedrukt werd. Ik bedoel maar. ‘Twee perfecte handen’ van De Gracht komt zo vaak voorbij, die tekstschrijver moet inmiddels miljonair zijn. Of in ieder geval een Ford Fiësta kunnen rijden van zijn royalty’s. Best een leuke bijverdienste in deze dure tijden. Misschien kunnen ze bij GelreFM deze columns gaan voorlezen. Het zijn er onderhand zo’n 75 dus dat ic-bed heb ik er dan in 2050 wel een keer uit.


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant