Afbeelding

Buitenlands nieuws

Opinie Columns

Buitenlands nieuws

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik als columnist niet hele dagen op de redactie van deze krant vertoef. Ergo, dankzij alle technische mogelijkheden vandaag de dag (en het warme zomerweer van de afgelopen periode) bevond ik mij vaker dan gebruikelijk thuis in de tuin met de laptop op schoot en een blonde dame binnen handbereik. Zo’n lekker wit biertje in een hoog, slank bierglas welteverstaan.

Toch krijg je ook als tuinwerker het nodige mee van wat er aan de Bleekwal 10 in de Keistad zoal speelt. Dat de bezorging in de vakantieperiode nogal eens te wensen overlaat, mag onderhand geen verrassing meer zijn maar zo bont als dit jaar, hebben ze het bij Achterhoek Nieuws nog niet eerder meegemaakt. Voor diegenen onder u die van mening zijn dat er toch niemand op zo’n plaatselijk sufferdje zit te wachten en dat de gedrukte krant zijn langste tijd wel heeft gehad, die nodig ik van harte uit eens een middagje onze telefoniste te ontlasten. Van het laatste gemeentenieuws, de aankondiging van een interessante lezing of wandeltocht tot het meer serieuzere werk zoals de familieberichten, iedere keer blijkt maar weer dat de Elna niet gemist kan worden.

Een andere klacht die met name in vakantietijd vaak geuit wordt, is dat er zoveel ‘buitenlands nieuws’ in de krant staat. Patriottische inwoners uit zowel Lichtenvoorde als Groenlo laten weten dat ze niet zitten te wachten op nieuws vanuit plekken vanwaar je je eigen kerktoren niet meer kunt zien. Dat veel verenigingen, evenementen en instanties inmiddels net als de gemeentes Lichtenvoorde en Groenlo samenwerken en zowel in de Kei- als Vestingstad actief zijn, dat lijkt hen volledig te ontgaan. Sterker nog, dat ze in de komkommertijd naast een paar luttele pagina’s ‘eigen nieuws’ eigenlijk extra getrakteerd worden op andere interessante zaken uit de regio is hun tunnel nog niet binnengedrongen. 

Gelukkig maar dat alles nu na deze zomerperiode is opgestart, de krantenbezorgers terug zijn van vakantie en de redactiecollega’s weer goed gevulde kranten kunnen maken. Want zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan met zo’n knisperverse Elna op je schoot in de tuin genieten van de laatste mooie zomeravonden? Daar kan toch geen Netflix of Facebook tegenop. En neem er rustig zo’n lekker wit blondje bij. Voor je het weet staat de herfst(bok) weer voor de deur.


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant