Afbeelding

Gleuf ie ut allemoal nog?

Opinie Columns

Gleuf ie ut allemoal nog?

Ik heb even vakantie gehad, beste lezers, lezeressen en diversen. Ik wilde mezelf even opladen. Heb een spannend boek gelezen en de Twitter-tijdlijn van raadslid Paul. Nieuwe inspiratie opdoen. Gebeurtenissen en ontwikkelingen in Oost Gelre opzuigen, verwerken en schriftelijk articuleren. Maar er gebeurt niet zoveel bijzonders in onze gemeente, heb ik het idee. Dat is natuurlijk goed, het leven kabbelt voort in al zijn zalige zinloosheid. Althans in mijn bubbel.

Ik en mijn medebubbelaars zijn in de gelukkige omstandigheid dat wij de crises in de media voorbij zien komen, erover kunnen praten, maar er zelf weinig last van hebben.
Of het moet de bezorgcrisis zijn, de nogal wisselvallige bezorging van ook de Elna en de Groenlose Gids. Er wordt met mens en macht gewerkt aan het oplossen ervan, maar dat valt niet mee. Zeker niet in deze tijd waarin het moeilijk is om alle bezorgersvacatures te vervullen. Als nou eens een heleboel communicatiemedewerkers krantenbezorger worden, dan doen ze tenminste echt iets aan communicatie.
Daarnaast zijn niet alle bezorgers even goed en gemotiveerd natuurlijk. Ik zie weleens een onverwacht afhaalpunt in de berm, waar een stapel Elna’s of Groenlose Gidsen de biodiversiteit vergroot.
Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een krant in een gleuf te douwen, als er geen sticker met NEE NEE te zien is, maar een NEE JA sticker. Of helemaal geen sticker.

Over gleuven en NEE/JA gesproken, ook in Nederland lijken politieke plannen te bestaan om seks alleen toe te staan na wederzijdse expliciete toestemming. Dus het mag niet al als je partner geen NEE zegt, nee, hij of zij moet echt JA zeggen. Ik vraag me af welke van de echte wereld losgerukte bureaumaagden dit bedenken. En hoe ze dat uit willen gaan voeren. Komen er formulieren of komt er een app?
Het mag niet als iemand onder invloed is en daarom niet in staat is om de situatie goed te beoordelen. Nou, dan mag het in onze alcoholgemeente dus bijna nooit. En dan heb ik het niet over de kaars van Derksen, maar gewoon over aangeschoten wildjes next door.

Natuurlijk ben ik tegen elke vorm van dwang, misbruik maken van een situatie of grensoverschrijdend gedrag. Maar dit soort wereldvreemde, onuitvoerbare, oncontroleerbare en onhandhaafbare regelgeving ... De viezeriken in The Voice enzo bereik je er niet mee, en de normale mensen die weleens zin hebben in bier, een vette hap en andere normale, lekkere en bereikbare dingen evenmin.
Bovendien heeft niet iedereen tijd om voor het moment suprême een document in te vullen. Sommigen van ons moeten de andere dag kranten bezorgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant