Afbeelding
Foto:

Naoberschappelijk

Opinie Columns

Naoberschappelijk

In Oost Gelre is een bureau dat heet ‘Overal Kansen’. Ik werd daar heel positief van. Het inspireerde me ook heel erg. Ik zag opeens overal kansen, voor heel Oost Gelre. En voor de rest van Nederland ook, maar die binnenbuitenlanders redden zichzelf maar.

Nu de dagen korter en kouder worden en het energieverbruik gaat oplopen en dus nog duurder wordt, is naoberschap het enige wat ons echt kan redden. Als we overal nou eens clubjes vormen van zeven huishoudens waarmee we gaan rouleren. Maandag allemaal bij mij in huis, dinsdag bij jou, woensdag bij de buurman, donderdag bij de andere buurman. Etc. Het liefst met mensen direct in de buurt, om de reiskosten ook nog eens te verminderen. Dan hoef je maar één keer in de week te stoken.
Ook naoberschap: samen naar de Voedselbank rijden.
Kortom: ieder nadeel heeft zijn voordeel. JC zei het al en het blijft geldig.

Het naoberschap van het Westen met Oekraïne werpt inmiddels ook zijn vruchten af. Het Russische leger wordt teruggedrongen en oorlogsmisdadiger Poetin krijgt zelfs binnen Rusland steeds meer kritiek.
De verschrikkelijke oorlog - veroorzaakt door oorlogsmisdadiger Poetin, iedereen die daar anders over denkt snapt het niet - heeft helaas wel voor gigantisch veel ellende en (minder belangrijk) kosten gezorgd. Het is in elk geval één van de oorzaken van de ontplofte energieprijzen, door de gasreductie van Rusland als reactie op de sancties door het Westen als reactie op de door oorlogsmisdadiger Poetin veroorzaakte oorlog. Logisch toch.

Laten we hopen dat we spoedig met zeven naoberhuishoudens live op CNN kunnen genieten van het einde van oorlogsmisdadiger Poetin.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel en alles is relatief en niets is zo goed voor de saamhorigheid als een gezamenlijke vijand (drie wijsheden in één zin en dat in een gratis krant): ik ben allesbehalve fan van Rutte, maar vergeleken met bijvoorbeeld oorlogsmisdadiger Poetin valt hij toch hard mee. En ook vergeleken met Desi Bouterse. Die had voorafgaand aan Ruttes bezoek aan Suriname gezegd: Laat Rutte oprotten. Kijk, Desi, oude drugscrimineel. Je kunt Nederlands: Hou gewoon je bek.

O ja, had ik al gezegd dat ik heel positief word van ‘Overal Kansen’.

(Disclaimer: deze column bevat product placement. De adverteerder heeft zich echter op geen enkele wijze bemoeid met de inhoud.)

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna