Afbeelding

Hoor, wie klopt daar geld uit mijn zak?

Opinie Columns

In huize Kiezel heerst deze week een verwachtingsvolle spanning. Wat zou de Sint dit jaar voor ons hebben meegebracht? In deze dure tijden kijken de volwassenen haast nog meer uit naar het heerlijk avondje dan de Kiezel-kinderen. Wat zit er dit jaar in de zak van Sinterklaas? Kwijtschelden van de precariobelasting? Een maand gratis stoken? Misschien zelfs een ‘vrijwillige’ bedrijfsuitkoop waarvan hopelijk nog wat overblijft nadat je met de Rabobank hebt afgerekend. Of zou er hoera, hoera voor één van studerende koters een enkele reis richting Spanje inzitten dit jaar? Scheelt toch weer een mond om te voeden.

Ondertussen lijkt bij onze gemeente het geld over de plinten te klotsen. Drie ton extra voor de aanleg van een BMX-baan waar de buurt niet op zit te wachten kan klaarblijkelijk makkelijk gemist worden. En dan is men nog niet eens met de uitvoering begonnen. We hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat de onkosten van onze eigen ‘Dapne Schippers’ burgemeester Bronsvoort niet meer betaald kunnen worden. Ik bedoel maar, na een hele zaterdag met die zware ambtsketen om je nek heel Oost Gelre doorcrossen om alle ceremoniële verplichtingen bij te wonen, (brandweerlieden huldigen in Groenlo en Lichtenvoorde, de jarige KBO in Vragender feliciteren en nog even langs Harreveld om de Molenvlag te onthullen), lijkt me een bezoekje aan de fysio geen overbodige luxe. Of een rondje wellness om bij te komen van al dat handjes schudden en veren in reten steken. Ik hoop tenminste maar dat ze deze volgorde aanhoudt.

Nee, burgemeester van Oost Gelre worden staat in ieder geval niet op mijn verlanglijstje. Ik heb de Sint dit jaar maar eens om een Lichtenvoorde-bon van het Ondernemersfonds gevraagd. Al is het maar om al die hardwerkende middenstanders te bedanken voor hun inzet om de Keistad levendig te houden en met evenementen keer op keer weer op de kaart te zetten. Zoals op zondag 11 december, koopzondag Let is Snow. Volop sfeer, ludieke activiteiten en gezelligheid. En dat allemaal voor nop.

Kom daar maar eens om in Spanje.


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant