Afbeelding

Parkeerplaatsen voor mensen die minder mobiel zijn

Opinie

In de gemeente Oost Gelre zijn ruim 100 openbare parkeerplaatsen die speciaal voor mensen met een beperking, bestuurder of passagier, aangelegd. De parkeerplekken worden invalidenparkeerplaatsen genoemd. Ze liggen meestal in het centrum van de stad of het dorp, dichtbij de toegang tot de winkels, horeca en andere voorzieningen. Deze mensen met een beperking moeten dan wel in bezit zijn van een geldige Invalidenparkeerkaart die in de woongemeente kan worden aangevraagd.
Stichting BOOG, Belangen Organisatie Oost Gelre voor mensen met een beperking, ijvert al jaren voor een toegankelijk Oost Gelre voor iedereen, in samenwerking met de gemeente. De toegankelijkheid van een gemeente kan altijd beter en is zelden optimaal.

Het bestuur van de stichting BOOG wil graag reacties op de foto die in een van de kernen van Oost Gelre genomen is, of een reactie op of ervaring met dit onderwerp. Waar is deze foto genomen en is het een ‘goede parkeerplaats’ voor deze mensen? Voor de beste reactie ligt er een waardebon van 10 euro klaar!

Reacties via mail keinavink@gmail.com of postadres: Stichting BOOG, Tankweg 10, 7137 HA te Lievelde.


Stichting BOOG

Foto: BOOG

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant