Afbeelding

Goede sier

Opinie Columns

Het is al even geleden dat u een column van mijn hand op deze plek kon lezen. Hoogste tijd om uit de winterslaap te ontwaken, zo vond de redacteur van deze krant. Zeker nu collega-columnist Zand vanwege een overdaad aan feestelijke activiteiten deze week moest verzaken.

Ik spitte online eens wat door het nieuws en viel van de ene verbazing in de andere. Zo werd ik gewaar dat de Provincie stopt met het subsidiëren van de molens in Oost Gelre. Niet alleen in Oost Gelre natuurlijk, het gold voor alle molens in de regio, maar er werd vast en zeker nergens zo serieus aandacht besteed aan deze kwestie dan hier. In het artikel stond te lezen dat de Hermien, de Vier Winden, Stoomhoutzagerij Nahuis en de rosmolen van Erve Kots het jaarlijks per molen met 2.000 euro minder moesten doen. Ik belde terstond met de redactie; dat moest vast 20.000 euro zijn. Anders dan de concullega’s van de Gelderland bleken de medewerkers van Achterhoek Nieuws wel te kunnen rekenen; het bedrag was correct.

Dat de gemeenteraad zuinig is op haar centjes bleek wel uit het volgende bericht dat mij onder ogen kwam. Oost Gelre doet niet mee aan de actie om één euro per inwoner aan Giro 555 te doneren. Dieptriest, vond motie-indiener Richard Klein Tank van de PvdA, Oost Gelre had er goede sier mee kunnen maken. Misschien zit hem daar nu wel net de crux want gaat het nu om de financiële hulp aan slachtoffers en ontheemden of om ons eigen gevoel van onmacht en onbehagen maar weer even te sussen? 

Goede sier of voor de sier? Bij Café Kras konden ze in ieder geval de slingers weer opbergen want een knallend afscheidfeest was de legendarische kroeg in Groenlo niet gegund. Vanwege de gedoogde illegale bewoning boven de tent, mocht er geen legaal feest in de tent. Dat die illegale bewoners zelf ook wel zin hadden in een feestje en er voor hen tijdelijk al onderdak elders was geregeld, deed niet ter zake. 

Kunt u het allemaal nog volgen? De collega’s van de redactie waren in ieder geval blij weer eens een krant met een ouderwets lekker dikke omvang te maken. Maar wat vindt u als lezer nu eigenlijk echt belangrijk? Vul hier de enquête in. Wie weet wint u er nog een gratis festivalkaartje mee. Voor uzelf of om weg te geven. U maakt er in ieder geval goede sier mee.


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna